Hellgren: "Bland det värsta jag varit med om"

Med åtta sekunder kvar av matchen kvitterade Johanna Hellgren. Men det blev ändå ett fruktansvärt bittert slut för Boden Handboll. Önnered satte sitt frikast på slutsignalen och vann med 26–25.

Boden Handbolls Johanna Hellgren var väldigt besviken efter den grymma premiärförlusten borta mot Önnered.

Boden Handbolls Johanna Hellgren var väldigt besviken efter den grymma premiärförlusten borta mot Önnered.

Foto: Michael Eriksen / Bildbyrån

Handboll2019-09-16 20:55

Det är en enormt besviken Johanna Hellgren som möter Sporten efter uddamålsförlusten i SHE-premiären borta mot Önnered.

För det var ju så nära att hon blev hjälte och räddade en poäng för sitt lag.

Boden gjorde en heroisk upphämtning i slutet av matchen. Med 4.21 kvar av matchen satte Önnereds Linnea Säreborn 25–22 och alla trodde att hemmasegern var bärgad. Alla utom spelarna Boden som hämtade upp underläget efter mål av Andrea Johansson och Johanna Hellgren. Den sistnämnde kvitterade till 25–25 med blott åtta sekunder kvar.

Men på slutsignalen fick Önnered ett sista frikast och Maja Eriksson bombade in segermålet över muren och i krysset.

–  Det här är bland det värsta jag varit med om, säger en bedrövad Johanna Hellgren efter det bittra slutet och fortsätter:

–  Att förlora så här, det är så himla tråkigt. Vi är så nära och jag tycker att hela matchen går upp och ner. Därför blir det så tråkigt när vi tar igen i slutet och verkligen jobbar för det. Riktigt synd att vi inte får lika.

Sett till prestationen ute på plan förtjänade verkligen Bodentjejerna poäng. Man spelade ett snabbt och fartfyllt spel. Borta var förra säsongens dippar där man under långa perioder helt tappade sitt spel.

–  Jag håller verkligen med om det. Jag tycker att vi jobbat på bra under försäsongen. Vi har fått en ny tränare som har en filosofi som vi verkligen står bakom. Vi springer väldigt mycket och vi tycker att det funkar för vårt gäng. Idag får vi ut mestadels av det. Det är lite mycket tekniska fel stundtals kanske. Men förra året var en helt annan match. Det bevisar ändå att vi är med hela matchen.

Berätta lite om dina känslor när du satte kvitteringen till 25–25.

– Jag visste inte ens att det var 25–25. Jag visste bara att jag gjorde mål och tänkte  ”wow nu är det lika”. Men sen var det rent av för jävligt. Det är hemskt och ska aldrig hända igen. Det suger och det är bara att ta med sig det.

Ni har hemmapremiär på fredag mot Skövde. Rejält med tändvätska inför den matchen?

– Oh ja! Nu ska vi ha revansch. Jätteskönt med hemmaplan och kul att spela framför Bodenpubliken. De är väldigt sugna också.

Matchfakta

Önnereds HK - Boden Handboll 26—25 (11—13)

Mål BIF: Emmy Nordmark 7, Johanna Hellgren 5, Faith Eriksson 3, Moa Nilsson 3, Sara Boye Sörensen 2, Sara Nordström 2, Kristiane Stormoen, Andrea Johansson, Stefanjia Misevska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!