Hattrick-hjälten: "Känns helt osannolikt"

Efter en handfull kryss kom Wibax Piteås första trepoängare för säsongen borta mot AIK. Då gjorde också Tobias Viklund karriärens första hattrick i allsvenskan. "Helt otroligt", sa han efter 9–6-segern.

11 november 2018 17:22

På sju matcher har 23-åringen redan pytsat sex gånger. Förra säsongen gjorde han två allsvenska mål på hela innebandysäsongen.

– Men då spelade jag back, underströk Viklund.

Positionsbytet till forward fungerar så här långt prickfritt.

– Det funkar riktigt bra. Det var längesen jag spelade forward men jag kommer in i det sakta men säkert. De (tränarna) säger också att det ser bra ut, så jag får väl lita på det.

Sammanlagt följde fyra mål i den andra perioden – två från varje lag. För Wibax stod Magnus Ström och Isac Zerpe för var sin fullträff och såg till att uddamålsledningen (nu med 4–3) förblev intakt inför den tredje.

Drygt sju minuter in i slutperioden fullbordade Tobias Viklund sitt hattrick när han stod parkerad framför motståndarkassen och rakade in en retur.

– Helt otroligt. Jag har aldrig gjort mer än ett mål i en match förut så det känns helt osannolikt.

Elias Karlsson ökade på ledningen till 6–3, och när Isac Zerpe satte 7–4 med 4.45 kvar verkade det hela vara avgjort.

Trots det skulle AIK väcka nytt liv i matchen med två snabba reduceringar i slutminuterna. Plötsligt skiljde bara ett mål, varpå hemmalaget plockade målvakten och jagade en kvittering med en extra utespelare.

Men Wibax försvarade sig väl och gjorde två mål i tom kasse. John Stenström satte 8–6 med dryga minuten kvar och åtta sekunder från slutet spikade Oskar Forsgren segersiffrorna 9–6.

Målvakten Anton Grönlund var febersjuk och stannade hemma i Piteå över helgen. Istället vaktade Oscar Öberg kassen trots sin axelskada. Han gjorde en stabil comeback även om det blev sex insläpp till slut.

Inför matchen hade Wibax Piteå tagit poäng i fem av sex omgångar. Vinsten borta mot AIK var dock säsongens första i ordinarie tid och innebar därmed den första trepoängaren.

Plötsligt återfinns Wibax på femte plats i norra allsvenskans tabell.

– Riktigt viktigt att vi vann den här matchen, tyckte Tobias Viklund. Alla var riktigt bra i dag, det var en riktig laginsats.

– De har mer boll än oss, men jag tycker ändå att vi skapar fler chanser än dem och att vi är effektiva. Det är därför vi vinner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Elvstrand/PT