Harads skrällde på Lombia: "Ett mirakel"

Bortalaget Harads hade problem att få ihop en startelva inför matchen och assisterande tränaren Mattias Andersson fick starta matchen. Han tackade för förtroende och gjorde mål i division 3-debuten.

15 juni 2019 17:39

En mängd återbud tvingade Harads huvudtränare Markus Eriksson till drastiska åtgärder inför matchen mot Kiruna. Ett av dragen var att kasta in sin assisterande tränare, Mattias Andersson, i en sittande roll på innemittfältet.

– Han fick ställa upp och spelade från start och gjorde det fantastiskt bra. Jag fick byta ut honom efter 75 minuter för då hade han kramp i bägge benen, säger Markus Eriksson, tränare i Harads.

Men innan det hade Andersson gjort viktiga ledningsmålet i inledningen av den andra halvleken på en hörna. Kiruna kvitterade till 2–2 med knappa 20 minuter kvar och det resultatet stod sig matchen ut.

– En heroisk insats av de som kunde ställa upp i dag. Vi hade kanske 15 återbud och vi försökte flytta matchen med det gick inte, säger Markus Eriksson, och fortsätter:

– Så det var bara att köra med dem vi hade och de gjorde det helt fenomenalt, ett mirakel att vi får med oss en poäng.

Hemmalaget Kiruna hade överlägset med bollinnehav matchen igenom men fick nöja sig med en poäng.

Harads har fortfarande inte vunnit någon match i division 3 efter åtta omgångar men formen är stigande och man har tre oavgjorda matcher i rad.

– Vi har en liten positiv trend och nu gjorde vi vårt andra och tredje mål för säsongen så förhoppningsvis får vi fart på målskyttet nu, säger Markus Eriksson, tränaren i Harads.

Kiruna FF-Harads IF 2–2 (1–1)

Division 3

Målen

Kiruna: Kevin Owino Odongo, Fredrik Ahlander.

Harads: Nils Frisk, Mattias Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg