Asplöven övertygade - besegrade Teg med 7-3

Det var taggade spelare i Asplöven som vann övertygande med 7-3 mot Tegs SK
- Vi var grymt revanschsugna efter att vi gav bort segern mot Kiruna, säger AHC:s tränare Michael Persson.

HAPARANDA2006-09-28 06:00
Det var inget snack om att Asplövenspelarna var inställda på seger efter den något snöpliga förlusten mot Kiruna i premiären. Taktiken var att spela enkelt, och det såg onekligen enkelt ut. Första hemmamålet satte John Nyh efter bara en dryg minuts spel och trots att Teg hade nästan lika mycket puckinnehav som AHC så stod det 4-0 efter första perioden.
- Det var en drömöppning men vi hade bestämt oss för att satsa 120 procent framåt, säger coach Persson.
Reserv bäst på plan
När febersjuke Filip Hjort inte kunde vakta buren klev andremålvakten Jari Suunta in och gjorde en kanonmatch. Först efter halva matchen släppte han in 1-6 målet, trots många öppna chanser från Teg.
Det blev till slut tre puckar som ramlade in bakom Suunta, men segern var aldrig hotad.
- Jari är bäst på plan i dag, inget snack, enligt hemmacoacherna.
Om Suunta i målet tappade lite skärpa mot slutet av matchen, så gjorde hans utespelare det rejält. Det var bjudningar och krångliga lösningar, inte alls det enkla spel som AHC visade under första halvan av matchen.
- Det blev för mycket cirkus och pajaskonster, det håller inte i division ett. Vi måste spela enkelt i försvarszon och framåt också, menar Persson.
Med bara tre minuter kvar av matchen, som redan var avgjord, åkte Asplövens Milos Stranovsky på en rejäl smäll, han blev liggande länge och fick ledas ut. Stranovsky fördes till vårdcentralen efter matchen, troligen med en lättare hjärnskakning.Målen Asplöven, Marcus Lundberg 3, John Nyh 2, Jouni Hautajärvi, Ville Vikeväinen. Teg: Markus Wikman, Erik Lindahl, Thomas Olosson.