BBK:s besvikelse: "Vi faller platt"

Skadad toppspelare, åtskilliga ramträffar och stundtals bekymmer i försvarsspelet. När Bodens BK gästades av VästeråsIrsta ville absolut ingenting gå norrbottningarnas väg.

Johanna Widgren och Malin Häggström var inte nöjda med sitt lags insats mot seriens topplag VästeråsIrsta.

Handboll/Boden2016-01-26 07:00

Efter drygt åtta minuter spelade laddade Bodenspelaren Sanna Holmbom bössan och avlossade ett skott med bra tryck. Bollen satt klockrent i ribban, men returen hamnade rakt i famnen på linjespelaren Terese Lindström som i bra läge tog skottet, men då var stolpen i vägen.

Situationen symboliserade Bodens BK:s inlednings ganska bra i hemmamötet mot topplaget VästeråsIrsta. Hemmalaget hade nämligen förtvivlat svårt att hitta rätt i offensiven under matchinledningen.

– Man måste göra mål framåt för att vinna matcher. Det var ingen som träffade rätt och då blir det platt fall, säger Bodenspelaren Malin Häggström.

Efter tio spelade minuter hade hemmalaget endast mäktat med ett mål och hamnade därför tidigt i underläge.

Ett underläge som såg ut att bara växa sig större, men i slutet av första halvlek skulle Boden resa sig. Efter mål av bland andra Johanna Widgren och Terese Lindström, samt en liten uppryckning i försvarsspelet åt hemmalaget upp större delen av underläget och VästeråsIrsta fick ”bara” med sig en 12–10-ledning till halvtidspausen.

– Vi tar i kapp där och det är bara två bollar som skiljer. Då var vi med i matchen, säger Bodenspelaren Johanna Widgren.

Ett ganska tidigt mål av just Johanna Widgren i den andra halvleken viskade om att Boden verkligen var på gång, men det här var allt annat än de grön-vitas match.

VästeråsIrsta drog upp tempot en aning och då kom både de offensiva och defensiva problemen tillbaka för Boden som fick se matchen rinna ur händerna.

När laget även fick Sanna Holmbom fotskadad under matchen blev inte uppförsbacken mindre brant.

– Det rinner i väg. Vi får inte träff på dem bakåt och har inga lösningar framåt. Det känns som att inget fungerade. Vi är bättre än så här, säger Malin Häggström efter resultatet 21–32 mot VästeråsIrsta.

Det var egentligen bara hemmalagets Johanna Widgren som lyckades bryta sig i genom och hitta vägar att göra mål för Boden i den andra halvleken, men Widgren själv menar att det var lagkamraternas förtjänst.

– Folk drar på sig motståndare och då får jag luckor. När vi spelar för varandra får vi luckor och avslut, men vi faller platt i dag. Det var en riktigt dålig match. Det känns som att allt gick dåligt, säger Johanna Widgren.

Tungt gick det även för Strömnäs när även Piteålaget gästades av VästeråsIrsta i helgen. Topplaget vann med solklara 37–16 och där med står Strömnäs fortfarande utan poäng den här säsongen.