Stormoen optimist: "Nu vänder det"

Boden Handboll har fått en riktigt tung start på säsongen. Orsaken till detta ligger enligt Kristiane Stormoen på flera delar i spelet.

Kristiane Stormoen hoppas att Boden Handboll vänder den negativa trenden i och med söndagens match mot VästeråsIrsta. "Vi måste minimera misstagen", säger hon.

Kristiane Stormoen hoppas att Boden Handboll vänder den negativa trenden i och med söndagens match mot VästeråsIrsta. "Vi måste minimera misstagen", säger hon.

Foto: Håkan Stridblom

Handboll2019-10-25 19:52

Boden Handboll har inlett SHE med fem raka förluster. Den svarta raden av förluster inleddes med 25–26 borta mot Önnered och sedan i tur och ordning 19–22 hemma mot Skövde, 24–33 borta mot Höör, 19–35 hemma mot Sävehof  och senast 19–30 borta mot Kungälv.

– Det har känts väldigt bra senaste veckan och nu är det på tiden att vi vinner, säger Bodens vänsternia Stormoen.

Vad är det som har varit problemet i början av säsongen?

– Vi har haft för mycket tekniska fel och för många dåliga avslut. Jag tycker ändå att vi stundtals visar att vi kan spela handboll, säger Stormoen innan hon fortsätter:

– Vi har inte fått det att fungera samtidigt, men på söndag hoppas jag att vi får ihop allt, för då blir det seger.

I den senaste matchen där laget storförlorade borta mot Kungälv så saknade Boden Moa Nilsson och Johanna Hellgren som var sjuka. Magdalena Stanulewicz tvingades bryta matchen med befarad bristning i baksida lår och man hade endast fyra spelare på bänken under slutet av matchen.

– Det var tufft då, men utan att veta hur det ser ut nu så hoppas jag att någon spelare kommer tillbaka, säger Stormoen.

För Kristiane Stormoen så var förra säsongen ordentligt tung då hon drogs med skador under i stort sett hela säsongen. Nu är hon hel och har fått en riktigt bra start.

– Det är ju inte så svårt att toppa förra säsongen. 

– Även om det har gått bättre i år så vet jag att jag kan ännu bättre. Jag ska vara en av spelarna som drar laget, säger Stormoen.

Hur skönt är det att vara skadefri nu?

– Det är som natt och dag. Förra säsongen var en mardröm, säger norskan.

Boden hoppades fortfarande på att nyförvärvet, Andrea Beleska, från Makedonien ska hinna bli spelklar innan söndagens match. När vi pratade med klubbens sportchef, Mikael Carlsson, under torsdagen så hängde det fortfarande i luften.

– Vi har gjort allt vi kan nu väntar vi på ett papper från utlandet. Vi kan bara hoppas att allt löser sig, sa Carlsson.

Och på fredagen kom svaret.

– Det har skett ett administrativt under och därmed kommer Beleska att kunna spela mot VästeråsIrsta, säger Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!