På vinst och förlust för Bodens BK

BBK:s herrar har det tufft i allsvenskan medan föreningens damer tog en ny seger i Hildursborg.

Bodens BK:s damer kunde jubla efter söndagens seger mot Silwing/Troja.

Handboll2019-10-27 17:39

Bodens BKs herrar hade det jobbigt borta mot topplaget Skånela. Till skillnad mot senaste hemmamatchen där man tappade kontakten direkt i början av matchen så var man med nästan hela första halvleken. Med mindre än tre minuter kvar av första så var ställningen 13–11 och BBK var i allra högsta grad med i matchen.

Men Skånela avslutade första halvleken med att göra tre raka mål och det avgjorde till slut matchen.

I andra halvlek så drog Skånela ifrån mer och mer för varje minut och när matchen var slut så lyste 34–17 på resultattavlan.

Bästa målskyttar i Bodens BK var Alexander Anglöv, 4 mål, och Arvid Pettersson, 3 mål.

Bodens BK:s damer vann sin hemmamatch mot Silwing/Troja med 23–18 och man har fortsatt kontakt med lagen i toppen av serien.

Lagen följdes åt till en början av första halvleken, men ganska så snart fick BBK greppet om gästerna. Efter 20 minuter spelat av första så var hemmaledningen 10–5, men därifrån gjorde gästerna 4–0 och det skiljde endast ett mål mellan lagen inför den andra halvleken.

Där var dock BBK det bättre laget och det var aldrig något snack om vem som skulle vinna.

Bästa målskyttar i BBK var Malin Häggström 6 mål och Petra Söderström lika många.