Ölén om beslutet: "Ganska enkelt faktiskt"

Annica Ölén blir kvar i Boden Handboll en säsong till, lagkaptenen menar att det helt enkelt varit för kul för att inte fortsätta.

Annica Ölén menar att det var ett ganska enkelt beslut att fortsätta ett år till.

Annica Ölén menar att det var ett ganska enkelt beslut att fortsätta ett år till.

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Handboll2019-04-08 16:51

Boden Handboll meddelade under måndagen att klubben förlängt kontraktet med Annica Ölén över kommande säsong. Ölén som redan tidigare år varit tveksam kring att fortsätta, menar att det den här gången inte var ett särskilt svårt beslut att ta.

– Jag tycker väl att jag har haft en säsong som inte riktigt har levt upp till mina egna förväntningar i och med att jag varit skadad en ganska stor del. Sen så har jag tyckt att det varit så himla roligt. Med tanke på vilken lagsammanhållning och vilket lag det har varit i år, det var ganska enkelt faktiskt, säger Ölén.

Men att det skulle handla om att kaptenen hade varit missnöjd med att avsluta karriären efter säsongen som varit och därmed valt att fortsätta ett år till nekar Ölén till.

– Nej, jag tror att jag hade haft ganska svårt att motivera mig själv en hel säsong till bara på att jag inte har fått avsluta min karriär på det sättet som jag önskat. Det har mer varit att det varit så himla roligt i år, säger Ölén.

I pressmeddelandet som Boden Handboll skickade ut så hyllas Ölén rejält och hennes betydelse för inte bara laget, utan hela sporten i länet betonas. Lagkaptenen själv blev rörd när hon läste texten.

– Det är klart att man blir hedrad. Jag fick läsa det innan de skickade ut det och jag kände som att det inte känns som att det är mig de pratar om, men det är klart att man blir jätteglad. Det känns bara som en stor stor ära om de känner så.

Annica Ölén fyller 31 år till sommaren och på frågan om det här blir hennes sista år med Boden Handboll så ger hon inget tydligt besked.

– Oj, det är jättesvårt att svara på. Vi tar det dag för dag, månad för månad och säsong för säsong. Lite så känns det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om