Tränaren om tipset: ”Vill försöka vinna en fördel”

Boden Handboll-tränaren Tobias Pettersson tippade sitt lag sist på SHE:s upptaktsträff i onsdags. Nu förklarar han varför.

Boden Handboll-tränaren Tobias Pettersson ville vinna en fördel när han tippade sitt lag sist i SHE.

Boden Handboll-tränaren Tobias Pettersson ville vinna en fördel när han tippade sitt lag sist i SHE.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Handboll2020-09-17 19:27

Upptaktsträff i onsdags. Premiär borta mot Skövde på fredagen. Däremellan berättar Tobias Pettersson om varför han tippade sitt lag sist i serien.

– Dels var det lite grann om man tittar på förra året och GT Söder som tippade sig själv fyra och slutade sist. Jag tänkte väl med en viss logik att tippar vi oss själva sist kan vi sluta på en fjärdeplats. Lite halvskämtsamt förstår man kanske om man har lite… Det är inte så blodigt allvarligt tänkt, säger Tobias Pettersson och fortsätter:

– Sen fanns det en mer allvarlig ton i det att försöka få våra motståndare att underskatta oss ännu mer än vad de gör. Vi är ju bottentippade av alla andra lag också. Det är inget konstigt med det. Men man kan kanske lägga ännu mer press på våra motståndare och vinna en fördel med att inte ha de förväntningarna på oss och slå ur underläge.

Du är inte rädd att det sänder fel signaler till både laget och sponsorer?

– Jo, det är klart att det kan finnas en risk i det. Det är ju på samma sätt om jag hade tippat oss fyra eller femma, som Boden gjorde första året i SHE och var en hårsmån ifrån att åka ur. Det kan ju också bli felaktiga signaler. Så är det med allting att det finns fördelar och nackdelar. Det är en avvägning vad man tror är bäst.

Kan det bli en underskattningsfördel för er?

– Det tror jag absolut. Att vi knyter näven och ska visa oss själva och alla andra som har tippat oss själva där nere, att ”fan vi är inte så dåliga som ni tror”. Det är den effekten man vill åt.

Sarah Boysen Sörensen är skadad och borta i några veckor till med ett brutet finger. Moa Nilsson och Linnea Öhrnell spelade inte i genrepet, men är spelklara inför fredagens premiär borta mot Skövde. Det innebär att Boden Handboll har fyra utespelare på bänken och man letar efter förstärkningar både på niometers- och sexmeterspositionerna.

– Nu är det i ett skede där de flesta spelare har hittat klubbar och det är inte helt enkelt. Förhoppningsvis kan det öppna upp sig längre fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!