Boden Handboll snuvades på skrällsegern

Boden Handboll var fyra minuter ifrån att skrälla mot de regerande mästarna IK Sävehof.

Boden Handboll föll till sist mot de regerande mästarna Sävehof.

HANDBOLL2018-10-31 20:31

Det var precis som tidigare under säsongen ett skadedrabbat Boden Handboll som tog emot de regerande mästarna IK Sävehof. Trots det så var det ett ettrigt och hårt slitande Boden som bjöd upp till kamp i matchens inledande halvlek. De regerande mästarna såg tidigt ut att kunna rycka ifrån och gick upp i en tremålsledning inom tio minuters spel. Sedan hände något.

IK Sävehof bjöd in Boden i matchen igen. Det var missade passningar, slarviga skottförsök och stressade kontringar. Boden fick äga bollen i stora delar av spelet och lyckades sicksacka sig igenom ett förvånansvärt oorganiserat Sävehof-försvar. Efter 25 spelade minuter hade matchen vänt och Boden hade plötsligt en tremålsledning mot de regerande mästarna. Därefter gick matchen in i ett slags dödläge och lagen utbytte ett par mål med varandra. Ställningen var 13–10 till hemmalaget efter halva matchen och det fanns skrällvibbar i luften.

Andrea Johansson lyckades gång på gång bryta in från sin kant och allt som oftast hittade hennes skott in i målet. Paulina Masna hade en monsterinledning och förutom en ribbträff var hennes skott i stortsett ostoppbara. Moa Nilsson som lånats upp från BBK inför matchen gör även hon en tapper insats och Virginia Fernandez Robles gör förmodligen sin bästa halvlek i karriären.

I andra halvlek var det inledningsvis Sävehof som såg ut att rycka upp sig, men Boden gav svar på tal och vek sig inte en centimeter på planen. Med en kvart kvar av matchen höll Boden fast vid sin tremålsledning med ett krampaktigt grepp. Sävehof försökte, med allt mer desperation i spelet, att överlista Bodenförsvaret. Man lyckades kapa ned underläget till två mål och satte en hög press på Boden. Tvåmålsunderläget kapades plötsligt till ett mål och med nio minuter kvar av matchen kom kvitteringen. Det var bäddat för ett riktigt rysligt avgörande.

Med bara fyra minuter kvar passerade slutligen Sävehof. Matchen hade vänt och Boden var plötsligt laget som jagade. En underlig situation senare kunde Sävehof utöka ledningen och Boden hade två mål upp med knappt en och en halv minut kvar av matchen. Det berget blev för stort för Boden att bestiga och matchen slutade med en snöplig förlust för ett tappert kämpande Boden. Slutresultatet skrevs 25–28 till Sävehof.