Hallén Almroth: "Otroligt mycket hungrigare på sina returer"

Läs Sportens Martin Hallén Almroths topp tre spelare efter förlusten mot Rostov. Och vilka tre lärdomar som Luleå Basket kan ta med sig till returen på hemmaplan.

10 februari 2019 17:11

De tre bästa spelarna i Luleå Basket:

1. Precious Hall var dominant i Luleå Basket. I framförallt avsaknad av Chastity Reed klev importen fram och höll taktpinnen uppe. Hennes högprocentiga avslut i både tvåor och treor gjorde att bortalaget länge var i förarsätet och lägger man då till hennes fyra defensiva returer blir betyget bättre.

2 Maria Felixova var viktig för Luleå Baskets returtagning men det hade behövts fler som gjorde samma jobb som henne. Slovaken tog sju defensiva returer och det var några som hon verkligen fick jobba hårt för att vinna. Till returen lär hennes defensiva returarbete lär David Visscher visa upp inför returen.

3. Chioma Nnamaka tackade stort för Rostovs försvarsspel som gav henne ytor i anfallen. Nnamaka var hundraprocentig på sina sex första avslut och hade dundrat in 15 poäng efter dem första 20. Poängen då var fördelade på tre treor och tre tvåor. Men det blev en tyngre andra halvlek för 33-åringen då hon inte satte en enda poäng.

Tre punkter att ta med sig från kvartsfinal nummer ett mot Rostov:

1. Hade Luleå Basket varit effektivare i sin egen returtagning under den första halvleken hade man dragit ifrån Rostov redan där. Rostov var rent ut sagt bedrövliga skottmässigt, men hemmalaget var otroligt mycket hungrigare på sina egna returer. Avsluten fullkomligen regnade mot Luleåkorgen och när man ser att Rostov tog 29 offensiva returer kontra Luleå Baskets sju i samma statistik säger det en hel del om matchbilden. Här borde kanske Alaminaite dominera med sin längd men hon skrapade endast ihop fem returer. Varav endast två defensiva.

2. Luleå tvåpoängsskytte var smått magiskt i första halvlek. Det var ett tajt och trångt försvar som Rostov ställde upp med och det ledde till att ytorna fanns strax innanför trepoänglinjen. Och när laget då satte nästan 80 procent av sina tvåor måste det varit jobbigt för Rostovspelarna som knappast hade samma utdelning.

3. Norrbottningarna bjöd på en hel del omställningar utan egentlig anledning. Det var bollar som flög längs linjen och rena missförståenden som vi inte är vana att se från Luleå Basket. Bjöd totalt på 21 "turnovers" medan ryssarna endast släppte till 1tio stycken spelvändningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Hallén Almroth