Hallén Almroth: "Det går inte att göra det – oavsett idrott"

BC Luleå kunde ha gjort processen kort med Umeå Basket menar Sportens Martin Hallén Almroth. Se hans tre bästa spelare för kvällen och kvällens tre riktigt tunga lärdomar.

11 januari 2019 22:30

Vi börjar med de tre bästa spelarna för aftonen:

1. Corban Collins fortsätter att göra sådär himla många poäng som han gjort den här säsongen. Guarden var den enda under dagens match som klev över 20 poäng i hemmalaget men hade behövt sätta ännu mer treor. Idag blev det fem i korgen av tolv försök.

2. Tavarius Shine blixtrade till i början och satte igång det som blev början på överkörningen i första men blev ju längre matchen led mer anonym. Rev ner dagens högsta vrål från publiken med en monsterdunk.

3. Robert Gilchrist. Hade en rätt bra skottprocent idag med 62 procent på tvåorna och en av två trepoängare vilket räddar upp betyget för hans del. Att ens han kommer med på listan med det säger det mesta om dagens insats. Saknade dock honom mer på det som han är bäst på – att plocka returer.

Dagens tre lärdomar:

1. Vi börjar med att slå in en öppen dörr en kväll som denna. Vilja slår klass. Jag säger inte att Luleå inte ville vinna – för det vill man alltid – men med kvarten kvar var man inte redo att lägga ner någonting av det jobb som krävdes. Matchen skulle ha avgjorts redan i första men istället för att avgöra matchen slappnade man av. Det går inte att göra det – oavsett idrott.

2. Returtagningen är bland det viktigaste som finns i basket. Och sällan är det en statistikrad som ett lag vinner utan att arbeta hårt för den. Luleå var bättre i den under första halvan men förlorade den efter 40 minuter. Umeås import från Grekland, Alexandros Varytimiadis var en gigant i kolumnen och stod för 13 returer bara han. En fullständig kross i kampen BC Luleås främsta returtagare Denzel Andersson och Robert Gilchrist som "bara" hade 11 stycken tillsammans.

3. Den stora rotationen blev ett av hemmalagets fall. Så fort som BC Luleå drog ifrån började Peter Öqvist att lufta bänken. Det såg länge ut att vara ett taktiskt drag där samtliga nyckelspelare mer eller mindre sparades – undantaget Corban Collins – och rotationsspelarna fick speltid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Martin Hallén Almroth