Guidetti: "Alla är glada för min skull"

Ett snyggt nickmål i 3–0-segern mot Färöarna.

Sedan överöstes John Guidetti av kärlek.

Alla är glada för min skull och det är skönt att få den responsen och feedbacken, säger han.

19 november 2019 07:11

Livet i spanska La Liga-klubben Deportivo Alaves är för tillfället inte det allra roligaste. 21 minuters speltid på de fem senaste ligamatcherna har tärt på John Guidetti, och han känner att det är snudd på omöjligt att påverka situationen.

Men när det kommer till landslaget har anfallaren lättare att le.

I hemmasegern mot Färöarna – en betydelselös EM-kvalmatch då Sverige redan hade säkrat sin mästerskapsplats – fick han som vanligt höra sin ramsa från publiken och när han sedan nickade in 3–0-målet i 80:e minuten fick han kärlek från alla håll och kanter.

Jag är så klart tacksam för dem som stöttar mig hela tiden. Inte minst min vackra familj, Sanna och barnen och alla andra som finns där för mig. Det är inte alltid lätt. Sådana här dagar är för dem, säger han.

"Skönt"

Vad betyder det här målet för dig?

Man tar med sig det så klart. Det är andra landskampen i år där jag har fått spela lite mer och jag har gjort mål i båda. Mot Slovakien där jag spelade från start och nu i dag. Det är klart att det är skönt.
Det är så fotboll är. Det vänds på en femöring. Det är en hörna, en nick, ett mål senare och… Var jag samma fotbollsspelare för 25 minuter sedan? Ja, det var jag men känns det bättre nu? Ja, det gör det.

Tillbaka på bänken?

Men 27-årige John Guidetti tror inte att inhoppet och målet mot Färöarna kommer att förändra situationen i klubblaget.

Man får gnugga vidare men sedan gnuggar man säkert bänk mot Eibar, då är man tillbaka i träsket. Men man får njuta i kväll och pussa familjen. Sedan får man jobba med rumpmusklerna igen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Wallin/TT