Gravina: Vill spela Serie A-matcher i augusti

Ordföranden för Italiens fotbollsförbund vägrar att avsluta Serie A.

Gabriele Gravina vill i stället se att säsongen fortsätter in i augusti.

Vi kommer att göra allt för att slutföra säsongen, säger han.

26 mars 2020 08:49

Gabriele Gravina vill att Serie A-säsongen slutförs på sedvanligt sätt. Därför öppnar han nu för att matcher ska kunna spelas i augusti, trots att många europeiska ligor har varit tydliga med att avsluta säsongen före den 30 juni då många spelarkontrakt gäller fram till dess.

Om det är nödvändigt kommer vi att be Uefa (Europeiska fotbollsförbundet) och Fifa (Internationella fotbollsförbundet) om stöd för att spela längre än 30 juni, och även spela i juli och augusti, säger han.

Gravina säger också att han i dagsläget inte vill se att säsongen avslutas helt och ser det inte som ett alternativ att Juventus, som toppar tabellen efter 26 omgångar, tillkännages som ligamästare.

Det kommer att leda till ett obehagligt scenario. Vi avvisar sådana alternativ så långt som möjligt.

Den italienska toppfotbollen, precis som i många andra länder, pausade ligaspelet på grund av coronavirusets spridning och i dagsläget är tanken att säsongen ska återupptas den 3 april men allt tyder på att uppehållet blir längre än så.

Ett beslut kan komma att tas på dagens möte, där förbundet, spelarföreningen, tränare och myndigheter ska prata om framtiden.

Det finns många frågor att diskutera, säger Gabriele Gravina.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-NTB