Granberg om Luleå: "Det skulle kännas konstigt"

Från firad guldhjälte – till en plats på läktaren. Tiden i Nordamerika har inte blivit som Petter Granberg hoppades. Nu berättar den före detta Gällivarebon om livet som farmarlagsspelare, tankarna på att återvända till Skellefteå – och varför han nobbade Luleå Hockey.

27 april 2018 20:30

Han blev uppkallad av Nashville Predators när farmarlaget Milwaukee Admirals säsong tog slut för två veckor sedan, och har sedan dess gått och väntat på en chans han inte tror han kommer få.

– De kallade upp mig och sju andra spelare. Och vi har varit här i Nashville i ungefär en vecka nu. Jag tror inte att jag kommer få spela, vi är bara här för säkerhets skull. Men man vet aldrig, någon kan ju skada sig, så det gäller att hålla sig i form, säger Petter Granberg.

Vad gör du om dagarna?

– Vi brukar träna på morgnarna. Antingen före eller efter laget. Men det är mycket dötid.

Att tiden i Nordamerika inte blev som han hoppades är inget Petter Granberg hymlar om.

– Det blev ju inte det. Konkurrensen är tuff här. Deras två första backpar är väldigt bra. Det är de andra platserna jag konkurrerar om. Men de andra har helt enkelt spelat bättre än mig, säger han.

Men snart är det över, kontraktet med Nashville Predators går nämligen ut till sommaren.

– Ja, och vi får väl se vad som händer sedan. De tycker att jag har gjort det bra, men jag har ju inte lyckats ta en plats i NHL. Och det var ju där det var tänkt att jag skulle spela när jag skrev på för dem. Så de är väl inte heller helt nöjda, säger han.

Uppgifter till Sportbladet har placerat honom i Skellefteå AIK – men enligt Petter Granberg är inget klart.

– Jag tar det där när jag kommer hem, säger han avfärdande och fortsätter:

– Men det är klart att det är många faktorer som talar för Skellefteå. Jag trivdes verkligen där, och min lillebror spelar ju där nu. Och även om jag känner att jag klarar av att spela i NHL så hade det kanske varit bra för mig att ta ett steg tillbaka och börja om.

En sak är däremot klar, det kommer inte att bli Luleå Hockey.

– Nej, det kommer det inte att bli. Jag vet att de visade intresse när jag blev nedskickad till farmarlaget i början av säsongen, men det kändes inte aktuellt att flytta hem till Sverige då. Och det skulle kännas konstigt att spela för dem. Men det är kul att de ville ha mig, säger han.

Även om han inte tagit en plats i Nashville så ångrar Petter Granberg inte att han tog chansen.

– Absolut inte. Jag känner att jag har utvecklats som spelare under de här åren. I grund och botten är jag väl samma spelare som jag var innan. Men hockeyn har förändrats mycket under den här tiden och jag har fått anpassa mig. Jag kan väl inte påstå att jag är en offensiv back, men jag försöker följa med upp i anfallen mer, säger han.

Livet vid sidan av rinken är däremot inget han kommer att sakna, om det nu blir så att han flyttar hem till Sverige.

– Spelmässigt sett är det väl inte så stor skillnad. Men i övrigt skiljer AHL sig mycket från NHL. Det är mycket bussresor, och vi spelar ofta fredag, lördag och söndag. Och det är klart att det tar på krafterna att först spela match, sitta i en buss halva natten, och sedan spela match igen dagen efter, säger Petter Granberg.

Du har aldrig ledsnat?

– Jag tycker det har varit helt okej ändå. Även om det inte är där jag vill vara. Och jag har försökt att fokusera på det jag kan påverka i stället för att misströsta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund