Fyra IFK Luleå-spelare slåss om prestigetitel

Fyra spelare i IFK Luleå är nominerade till titeln som bästa spelare i division 2 Norrland. Det står klart efter att tränare, sportchefer och journalister har lagt sina röster.

IFK Luleå.

IFK Luleå.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Fotboll2019-10-10 08:54

Det är ett av spelbolagen som årligen står för tävlingen där de bästa spelarna i division 2 koras.

Att IFK Luleå är seriesegrar i division 2 Norrland är ingen slump när man ser hur många spelare som har nominerats i de olika kategorierna.

Spelarna i IFK Luleå som har nominerats bland som en av de tre som tävlar om den prestigefyllda titeln till bästa spelare i division 2 Norrland är Tomas Adell, i kategorin bästa målvakt.

Sedan är det en inbördes kamp mellan IFK-backarna William Olausson och Fredrik Lundgren i kategorin bästa back. Den fjärde IFK-spelaren är Patrik Pettersen, som slåss med bland annat Piteåspelaren Gustav Rönnbäck Wallin, om titeln som bästa mittfältare.

Nästa fas i tävlingen är att det ska utses en vinnare i varje division 2-serie. Därefter kommer slutfasen där det ska koras vem som blir slutvinnare och kan titulera sig Sveriges bästa spelare i division 2 i hela landet.

Noterbart är att Kirunasonen Jonas Lantto är nominerad till bästa mittfältare i division 2 östra Götaland. Lantto lämnade Gefle IF inför den här säsongen och har i år spelat med FK Karlskrona.

De nominerade:

Division 2 Norrland

Bästa målvakt:

Sebastian Usai, Friska Viljor FC, Tomas Adell, IFK Luleå, Ylber Gubetini, Skellefteå FF.

Bästa back:

Niclas Håkansson, Friska Viljor FC, Fredrik Lundgren, IFK Luleå, William Olausson, IFK Luleå.

Bästa mittfältare:

Patrik Pettersen, IFK Luleå, Gustav Rönnbäck Wallin, Piteå IF FF, David Kuba-Kuba, Ytterhogdals IK.

Bästa anfallare:

Oskar Nordlund, IFK Timrå, Adam Johnson, Gottne IF, Herman Johansson, Friska Viljor FC. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!