Funktionsnedsatt Luleåsupporter kärleksbombad

För en vecka sedan tog Hannes Lindgren-Eriksen – som har adhd, Aspergers syndrom, och är bipolär – mod till sig och skrev och frågade om någon av medlemmarna på ett forum för Luleå Hockey-supportrar kunde tänka sig att följa med honom på en match. Det som hände sedan överväldigade honom. ”Det är helt fantastiskt – jag har haft svårt att hålla tillbaka tårar”, säger han.

Foto: Pär Bäckström/privat

Ishockey2019-09-18 13:19

Han har bott i Lerum utanför Göteborg hela sitt liv, men aldrig kunnat identifiera sig med Frölunda.

– Det är en väldig rivalitet mellan Gais, som jag håller på i fotboll, och Blåvitt. Och många av de som hejar på Frölunda hejar även på dem, säger han.

Det var för två år sedan han förälskade sig i Luleå Hockey.

– Jag och en av de som jobbar på mitt boende satt och såg en match mellan dem och Frölunda på tv, säger Hannes Lindgren-Eriksen.

Sedan fortsätter han:

– Jag tycker de spelar en underhållande hockey och kände direkt att det var laget för mig.

Sedan dess har han sett varenda match på tv. Han har velat besöka Coop Norrbotten Arena. Men han har inte haft någon att gå med och inte vågat göra det själv.

– Jag brukar gå och titta när Gais spelar, men då har jag alltid någon med mig, säger Hannes Lindgren-Eriksen och tillägger:

– En i personalen här på boendet har erbjudit sig att följa med och titta när de möter Frölunda i Göteborg, men han har fru och barn, och har ingen möjlighet att åka med mig upp till Luleå.

Under den senaste veckan har han kontaktats av ett stort antal Luleå Hockey-supportrar.

– Jag åker mycket tåg och har alltid tyckt att Luleåborna verkat trevliga, säger Hannes Lindgren-Eriksen.

Han fortsätter sedan:

– Nu har jag fått det bekräftat.

När han skickade iväg sin förfrågan erbjöd Hannes Lindgren-Eriksen sig att betala såväl matchbiljett som snacks, ifall någon kunde tänka sig att göra honom sällskap till Coop Norrbotten Arena.

– Det är ungefär ett 40-tal personer som har hört av sig, jag trodde aldrig att jag skulle få den typen av respons, och en av Luleå Hockeys sponsorer har erbjudit sig att betala både resan och boendet. Sedan hörde någon från klubbledningen av sig och sa att de skulle möta upp mig vid tåget, säger han.

Hans första match i Coop Norrbotten Arena blir den mellan Luleå Hockey och Brynäs den 21 november.

– Det kommer bli otroligt häftigt. Jag har inte bestämt mig för om jag ska sitta eller stå än, men jag funderar på att stå. Och jag håller på att lära mig alla ramsor, säger Hannes Lindgren-Eriksen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!