Sprintern från Boden visade klass

Återvände till hemmabanan i Boden – då krossade den 18-årige sprinttalangen Ludwig Olofsson allt motstånd.

Ludwig Olofsson.

Ludwig Olofsson.

Foto: Adam Andersson

Friidrott2016-06-13 16:51

Det var inom Bodens Friidrott som karriären tog fart för den nu 18-årige sprintern Ludwig Olofsson. Nu har han däremot förflyttat sig ned till Umeå för att studera på friidrottsgymnasiet. I helgen var Olofsson ändå tillbaka i Boden för att tävla i Sommarspelen.

– Jag brukar alltid försöka vara med här. Det är kul att få tävla på hemmaplan och träffa mycket vänner och familj, men jag trivs jättebra i Umeå och har väldigt bra förutsättningar att träna där, säger Ludwig Olofsson.

Olofsson tävlade i 200 meter under lördagen och 100 meter på söndagen. Det blev klara segrar i båda sprintdistanserna med tiden 23.84 på 200 meter och 11.48 på 100 meter, vilket var tolv hundradelar från hans personliga rekord.

– Jag är väldigt nöjd. Det blev inget pers, men det känns ändå helt ok för det ändå i början på säsongen, säger Olofsson.

Nu väntar en tid med mycket träning och lite tävlingar på helgerna innan säsongens stora mål stundar. Nämligen SM.

– Jag brukar vara i final och hoppas att jag ska ta mig dit i år också. I en final kan allt hända. Mitt långsiktiga mål är att komma med i landslaget, säger Olofsson som i tidigare år såg ut att gå en lysande längdhoppsframtid till mötes.

Dessvärre sätte en tråkig skada stopp för den karriären.

– Jag får väl säga att jag var en talang. Jag hoppade över sex meter när jag var 13-14 år, men fick en ryggskada och då blev det sprint i stället. Lite synd, men jag tycker nästan sprint är roligare, säger Ludwig Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!