Positivt besked för ungdomarna – efter nya direktiv

Under onsdagen kom ett positivt besked för ungdomsidrotten. Detta innebär att ungdomar födda 2002 och senare tillåts tävla eller spela matcher.

Ungdomsidrott

Ungdomsidrott

Foto: PETTER ARVIDSON

Friidrott2021-04-28 16:32

Från och med den 28 april kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller en tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare. 

Samma restriktioner gäller individuella idrotter.

– Vi får se i vilken grad det kommer att gå att genomföra tävlingar. Friidrotten är så omfattande på grund av grenantal och många åldersgrupper, säger Camilla Sundqvist tränare i Boden Friidrott innan hon fortsätter:

– Det blir viktigt att inte dra på för mycket direkt utan att köra begränsade tävlingar.

Begränsade på vilket sätt?

– Att vi har färre åldersgrupper i tävlingarna eller färre grenar. Vi måste fortsatt vara noggranna med att anpassa utifrån det rådande läget.

Finns det någon plan att arrangera tävlingar inom en snar framtid?

– Vi har pratat om det fast i mindre skala än tidigare. 

Det är dock fortfarande så att det finns restriktioner gällande resor. Där meddelar Folkhälsomyndigheten att utövandet skall ske lokalt eller med ett begränsat resande.

– Vi kommer givetvis anpassa oss efter alla gällande restriktioner som finns.

Samtidigt som beskedet var positivt så vill inte Camilla Sundqvist dra alltför stora växlar på vad det kan komma att innebära.

– Vi vågar inte hoppas för mycket, men givetvis vill vi att ungdomarna som under flera års tid tränat för att kunna tävla också får göra det, säger hon innan hon fortsätter:

– Det är ett positivt besked fast vi får ha lite is i magen innan vi kör för fullt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!