Haparandabon prisas som årets vardagshjälte

Lars-Johan Styrman är årets vardagshjälte i svensk friidrott. Haparandabon prisades på friidrottsgalan under torsdagskvällen.

Lars-Johan Styrman prisas som en vardagshjälte i Friidrottssverige.

Lars-Johan Styrman prisas som en vardagshjälte i Friidrottssverige.

Foto: privat

Friidrott2020-12-03 19:59

Styrman har varit ledare i Haparanda SKT Friidrott i 25 år. Han har själv tävlat i friidrott när han var yngre och när hans barn sedan blev involverade i idrotten började han sin bana som ledare i föreningen. Och sedan har han blivit kvar.

"Lars-Johan är en stor förebild för barn/ungdomar i Haparanda och han välkomnar alla, oavsett förutsättningar att träna friidrott. Han har ett stort hjärta, sprider glädje, tror på sina adepter och gläds med adepterna åt såväl stora som små framgångar", står det i nomineringen som styrelsen i HSKT friidrott lämnade in till förbundet.

Och det slutade med att friidrottsförbundet gick på styrelsens linje. Förbundet anser att Lars-Johan Styrman är årets vardagshjälte. 

– Det är en otrolig ära att bli utvald, något jag är otroligt stolt över att ha fått. Och kul att vi kunde få något pris så här högt upp i landet också, säger Lars-Johan Styrman.

Priset offentliggjordes på friidrottsgalan som sändes på Expressen. Och det var inte bara för äran. Lars-Johan Styrman fick dessutom en check på 30 000 kronor.

– Tusen spänn om året, sa frugan då. Haha.

På diplomet som han fick står det att han har gjort betydande insatser i friidrottarnas vardag för att skapa en miljö där alla trivs.

Vad tror du själv har gett dig det här priset?

– Det är väl engagemanget, då. Jag går dit fem-sex dagar i veckan och tränar ungdomarna och allt är ideellt arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!