Frida Karlsson ställer upp i Lidingöloppet

Hon är en av Sveriges mest lovande framtidsnamn i längdskidor – men har också varit en lovande löpartalang. Nu väljer Frida Karlsson att ladda upp inför den kommande världscupsäsongen genom att ställa upp i Lidingöloppet.

19 september 2019 17:24

I ett pressmeddelande tillkännager tävlingsarrangören att 20-åringen kommer till start i det 30 kilometer långa huvudloppet, som är världens största i terräng, på lördagen den 28 september.

Därmed får även Karlsson, som tidigare har tävlat för Sverige i långdistanslöpning på ungdomsnivå, visa vad hon går för efter sommarens stora samtalsämne i skidvärlden – som handlade om Therese Johaugs överlägsna guld på 10 000 meter i de norska mästerskapen.

Även om den norska skiddrottningen imponerade på de flesta påtalade friidrottsexperten A Lennart Julin att han trodde att även den svenska duon med Ebba Andersson och Frida Karlsson sannolikt skulle kunna matcha Johaugs tid.

Det är nog inte alldeles omöjligt faktiskt. Om de skulle vilja ge sig på det. Men de har väl fullt upp med att etablera sig på seniornivå i sin huvudidrott, sade han till TT i augusti.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT