Franssons sambo: ”Jenny mår dåligt”

Det har gått nästan två månader sedan brottaren Jenny Fransson åkte fast för dopning. Nu berättar hennes sambo Jalmar Sjöberg om den tuffa tiden hon går igenom. ”Hon vet att hon inte har gjort någonting, det är det som är mest jobbigt att se”, Sjöberg till Radiosporten.

27 mars 2020 08:51

Det var måndagen den 3 februari som det blev offentligt att Jenny Fransson, uppväxt i Öjebyn, lämnat ett positivt dopningsprov som innehöll anabola steroider. Hon sa själv att det handlade om sabotage, men det gick inte att analysera hennes vattenflaska i efterhand. Fransson ströks ur den svenska OS-truppen och blev av med sitt SOK-bidrag.

Fransson skrev själv i ett instragraminlägg den 26 februari: ”Just nu känns det som jag blivit slängd som mat år hajar”.

Radiosporten träffade Franssons sambo Jalmar Sjöberg under ett skolbesök i skånska Staffanstorp. Den före detta landslagsbrottaren säger till Radiosporten att Jenny Fransson mår dåligt.

– Hon har svårt att bevisa sin oskuld i det hela. Hon vet att hon inte har gjort någonting, det är det som är mest jobbigt att se. Att det inte händer så mycket. Det är väldigt tufft, men vad ska man göra?, säger Fransson till Radiosporten svarar själv på sin fråga.

– Man måste leva vidare ändå. Hon är väldigt stark som klarar det här så bra. Jag försöker stötta henne. Hon lever vidare. Hon vet ju och jag vet. Det är viktigt att hon ska känna att hon alltid har varit samma person. Och det där är hon helt oskyldig till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Friberg