Joel Edström har beslutat sig för att lämna Piteå IF. Anfallaren har under sin tid i klubben gjort 54 matcher och 36 mål. Sportchef Jens Hedström berättar att beslutet handlar om att Edström vill fokusera på familjen.

– Joel har varit en väldigt omtyckt spelare av både spelare, ledare och styrelse. 2017 var lite av en saga där det kändes som att allt han rörde vid gick i mål och det var en hel del snygga mål också. Nu har Joel och hans sambo blivit föräldrar och han väljer att fokusera på familjen under kommande säsong. Vi hoppas att vi åter kommer få se Joel i PIF-tröjan, säger Jens Hedström till lagets hemsida.

Även 21 åriga ytterbacken Simon Jamehdar har tagit beslutet att lämna Piteå IF. Han har gjort klart för spel med Storfors AIK inför nästa säsong. Sportchef Jens Hedström tror att valet att lämna är ett utvecklande sådant av Jamehdar, som i Piteå konkurrerat om James Burgin om vänsterbacksplatsen.

– Vi och Simon tror att steget till Storfors är ett utvecklande val för honom. Vi hoppas precis som med Joel att vi åter får se Simon i PIF-tröjan längre fram i karriären. säger Jens Hedström till lagets hemsida.