I den andra halvleken inträffade en otäck händelse i division 1-matchen mellan Storfors och Assi på Hedens IP i Bergsviken utanför Piteå.

Frida Björk och en anfallare i Storfors hamnade i en duell vid sidlinjen på mitten av planen. Båda tryckte till och Assispelaren kom utanför planen och sprang rätt in i en byggställning som stod uppställd en och en halv meter utanför sidlinjen.

– Jag flyger in med huvudet och axeln först och landar sedan på marken. Det blev ingen fraktur och ingenting är ur led, men det är ganska blått och ömt just nu, säger Frida Björk.

Vad han du tänka?

– Vart ska jag ta vägen? Jag såg ju att byggställningen kom, sedan small det bara till och gjorde väldigt ont. Det pulserade ganska friskt i axeln först, men vi hade en sjukgymnast som snabbt var framme och kollade så att allt fungerade.

– säsongen hinner ju spelas upp när man ligger och inte riktigt vet vad som har hänt. Men jag hade tur i oturen.

Byggställningen använts av lagen för att filma matcher, men efter olyckan kommer klubben att ta bort den från sidlinjen.

– De sa det efteråt så något gott gjorde det här i alla fall, säger hon, skrattar och fortsätter sedan.– Det är ju egentligen livsfarligt att ha den så nära planen och det hade kunnat gå mycket värre.

Assi har två matcher kommande vecka och Frida Björk siktar på att vara med i minst en.

– Jag hoppas kunna spela på torsdag, men om det inte går räknar jag med att vara med på söndag. Jag hoppas att musklerna inte stelnar till helt för mig, säger hon.

Kalixlaget vann matchen med 2–0.