Piteå jagar forward

I söndags säkrades SM-bronset – nu siktar Piteå på att utöka spelarbudgeten.

Anders Eriksson, Piteå IF (th). Arkivbild från fotbollsgalan 2014.

Anders Eriksson, Piteå IF (th). Arkivbild från fotbollsgalan 2014.

Foto: Per Lundström

Fotboll/Piteå2015-10-20 10:00

Piteås säsong i allsvenskan kan inte beskrivas som någonting annat än en succé. Trea i serien och bara tre förlorade matcher.

– Det är oerhört stort för klubben och stort även för Piteå kommun. Förhoppningsvis gör det att våra samarbetspartners vill vara med även på nästa säsongs resa, säger Anders Eriksson, ordförande i Piteå IF, damfotboll.

Arbetet för att återupprepa succén har redan startat. Anders Eriksson säger att ekonomin för det här året ännu inte är i hamn. En oväntad förklaring är att laget har haft lite skador.

– Det är ju egentligen någonting positivt, men i och med att vi har budgeterat för ett visst bortfall så blir det en högre kostnad för oss, säger han.

Nästa säsong är målsättningen att höja spelarbudgeten ytterligare.

– Det är ett måste om vi ska kunna ta nästa steg. När vi tittar på de andra lagen så ser vi att tabellplaceringen stämmer bra överrens med hur stor spelarbudgeten är. Det är bara vi som sticker ut.

Betyder det fler heltidsproffs (Faith Ikidi är enda proffset i dagens trupp)?

– Nej, men det betyder att några av damerna kanske kan jobba lite mindre. De indikationer som jag har fått är att de flesta vill ha någonting annat att göra utöver fotbollen..

Anders Eriksson säger att de är muntligt överrens med flera spelare, men vill inte gå ut med någonting innan kontraktet är påskrivet.

Bland de tongivande spelarna har alla erbjudits en förlängning och tongångarna är positiva enligt ordförande. Sportligt siktar de också på att bredda truppen till nästa säsong.

– Vi känner att vi behöver en renodlad anfallare till och en central mittfältare. Där för vi en dialog med några spelare, men har ingenting att presentera i nuläget.

Kontraktsläget

Under kontrakt: Hilda Carlén, Elin Bergkvist, Nina Jakobsson, Irma Helin, Josefin Johansson.

Utan kontrakt: Maria Rönnbäck, Lena Blomkvist, Frida Abrahamsson, Faith Ikidi, Emelie Lövgren, Ronja Aronsson, June Pedersen, Paulina Hedquist, Emilia Appelqvist, Lotta Ökvist, Klara Grahn, Elin Johansson, Pauline Hammarlund, Hanna Pettersson, Emma Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!