Öjebyn spelade ut Piteå

Öjebyn rullade ut Piteå IF 2 hemma på Björklunda och tog en säker seger. Och nu siktar laget mot toppen av tabellen.

Jubel. Mittfältaren Anna Bergström blev tvåmålsskytt när hennes Öjebyn besegrade Piteå 2. Här har hon just gjort 3-0 efter tat ha slagit en straffretur.

Jubel. Mittfältaren Anna Bergström blev tvåmålsskytt när hennes Öjebyn besegrade Piteå 2. Här har hon just gjort 3-0 efter tat ha slagit en straffretur.

Foto: Kent Risberg Vikström

Fotboll/Piteå2015-05-31 20:33

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan Öjebyns mittfältare Anna Bergström gjorde 1–0 ett par minuter in i matchen.

– Det kom ett inlägg och där blev det ju som en gröt så jag kom där och smällde in den med en bredsida. Jag var där vid rätt tillfälle helt enkelt, säger Anna Bergström.

Piteå IF 2 hade svårt att försvara sig mot hemmalagets djupledsspel och Öjebyns Anna Bergström och Petra Öqvist skapade en hel del oro i gästernas försvar. Öqvist fick sedan bollen utifrån och sköt en hög boll som dök in bakom Piteås målvakt.

Strax innan halvtid fick Öjebyn en straff. Annika Öström stegade fram och slog straffen men prickade ribban. Då högg Anna Bergström på returen och rullade in sitt andra mål i matchen.

– Jag tänkte att nu ska jag vara med om hon missar. Men hon brukar sätta dem så jag blev lite förvånad när den gick i ribban.

I andra halvlek utökade hemmalaget ledningen ytterligare innan Piteås inhoppare Wilma Bergman reducerade med matchens sista spark.

– Jag tycker att vi gjorde en bra första halvlek, I andra var vi inte lika bra, då gick det lite tyngre. Men vi snackade bra ute på planen.

Kändes det avgjort efter första halvlek?

– Nej, det tycker jag väl inte. Men det tog lite slut energi och vi blev lite trötta.

Öjebyn som nu har en match mindre spelad och en poäng upp till serieledarna Luleå DFC.

– Jag tror att det blir en spännande serie och jag tror att vi har goda chanser att komma högt upp.

Siktar ni på att gå upp?

– Det gör man alltid, säger Bergström.

En av Piteås främsta spelare i matchen var ytterbacken Elin Wennberg som gjorde ett bra jobb på sin högerkant. Även om det blev stora siffror och försvarsspelet hade kunnat fungera bättre var 16-åringen nöjd med lagets arbetsinsats.

– Vi var inte så noggranna i försvarsspelet men vi jobbade på bra. Vi är ju mycket yngre än dem så de är lite starkare och rutinerade men jag tycker att vi gjorde en bra match ändå. Det fanns inte så mycket att göra åt målen och straffen till exempel där det blev hands. Det är sådant som händer, säger Elin Wennberg.

Piteå som tagit tre poäng på fyra matcher krigar för att hålla sig borta från botten av tabellen.

– Det har väl gått sådär får man säga. Vi har kämpat på men det har kanske inte lossnat riktigt ännu. Man önskar ju självklart att det gick bättre men vi har ändå gjort det bra.

4–1

Öjebyn - Piteå IF 2

Division 2 dam

Målen, Öjebyn: Anna Bergström 2, Petra Öqvist, Fanny Forsman.

Piteå: Wilma Bergman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!