Nyförvärvet: ”En konstig känsla”

Hon har spelat i AIK i 14 år. Nu ställs hon för första gången mot moderklubben.

Förväntansfull. Elin Bragnum har AIK som moderklubb. Nu ställs hon för första gången mot sina gamla lagkamrater.

Förväntansfull. Elin Bragnum har AIK som moderklubb. Nu ställs hon för första gången mot sina gamla lagkamrater.

Foto: Per Lundström

Fotboll/Piteå2016-03-16 06:00

Den allsvenska premiären är fortfarande fyra veckor bort, men redan under onsdagen börjar tävlingsmatcherna för Piteå. Kvartsfinal i Svenska cupen mot AIK som blev nedflyttade från allsvenskan efter förra säsongen.

– AIK har förändrat sin trupp mycket sedan de åkte ur, sedan vet jag att de har haft en del skadebekymmer. De har både teknik, men också en del kraft så vi får se vilken väg de väljer, säger Piteåtränaren Stellan Carlsson.

Att det vankas en tävlingsmatch märks enligt honom på spelarna och stämningen i truppen.

– De här tjejerna är väldigt tävlingsinriktade och ju närmare match vi kommer ju mer intensivt blir det på träningen. Nu när vi avslutade med smålagspel så var det en otrolig energi från tjejerna och en otrolig inriktning på att vinna. Det är precis så vi vill ha det, säger Stellan Carlsson.

En som känner onsdagens motståndare väldigt bra är nyförvärvet Elin Bragnum. Den 21-årige yttermittfältaren, som också kan användas som ytterback, lämnade just AIK inför den här säsongen och för henne blir det ett speciellt möte.

– Det ska bli jättekul. Visst det är en lite konstig känsla jag har ju spelat där i 14 år så det kommer bli speciellt. Men det ska bli roligt, säger hon.

Beslutet att lämna AIK var inte helt enkelt, men 21-åringen kände att hon behövde ett miljöombyte och är nöjd med sitt beslut.

– Jag har kommit in bra i laget och känner att jag utvecklas som spelare. Det var därför jag flyttade hit upp. För att bli en bättre spelare. Förhoppningsvis får jag chansen att visa det mot AIK, säger hon.

Fotnot: Piteå har forwarden Hanna Pettersson långtidsskadad. Alla andra spelare är däremot tillgängliga för spel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!