Livsviktig seger för Notas

Notviken tog säsongens första trepoängare när man besegrade Infjärden med hela 4–1 på bortaplan. Och nu är Luleålaget inställda på att klättra ordentligt i tabellen.

Förväntasfull. Torbjörn Johansson önskar nog att den ny mattan lagts ut när han själv var aktiv fotbollsspelare.

Förväntasfull. Torbjörn Johansson önskar nog att den ny mattan lagts ut när han själv var aktiv fotbollsspelare.

Foto: EIJA DUNDER

Fotboll/Piteå2014-05-10 17:36

Efter elva minuters spel kom matchens första mål efter att Notvikens Sven Eriksson Sundström gjort 1–0 efter en hörna. I andra halvlek utökades ledningen ytterligare.

I mitten på andra drog Infjärdens Gabriel Bergman på sig sitt andra gula kort och Piteålaget fick avsluta matchen med tio man. Trots utvisningen gjorde inhopparen Fredrik Setterberg 1–2 kort efteråt.

– Vi är lite på gång och får in 1–2-målet. Men det är svårt att trycka framåt med en man mindre. Det blir oerhört tungt jobb att löpa när de kan ta det lite lugnare och bredda spelet, säger Jonathan Wennstig.

Infjärden flyttade upp laget och jagade kvittering. Det öppnade upp för Notas som gjorde två mål direkt efter varandra i slutminuterna och avgjorde matchen.

– De gör mål och det gör inte vi. Jag tycker att vi för spelet men får inte in bollen. Vi gjorde det bra men kom inte till de där klara chanserna. Det är små marginaler som blir avgörande, säger Wennstig.

Notas tredje mål var matchens snyggaste. Pierré Boman gjorde en jättelöpning och fick en lång passning som öppnade upp för ett friläge. Boman chippade bollen över den utrusande målvakten och in i mål.

– Jag såg ganska tidigt att jag skulle få bollen och hörde från bänken att de skrek ”kyla, kyla”. Jag hade några sekunder på mig att hinna fram till bollen och den gick in så det var jäkligt skönt, säger Pierré Boman.

Notviken hade inlett serien med två raka förluster, därför var lördagens seger mot ISK en väldigt välkommen för Luleålaget. Som nu vill börja klättra i tabellen.

– Det var lite onödigt spännande när vi släpper in 2–1-målet men jag tycker att vi hade bra kontroll på matchen. Om vi ska ha någon chans att hänga med där i toppen så var det livsviktigt nu att vi fick en vinst. Förhoppningsvis lossnar det nu.

Ni känner att ni kan vara med i toppen?

– Vi har ett jäkligt bra lag och om allting stämmer och vi har lite flyt så kan vi absolut vara med och slåss där. Hur det blir i slutändan får vi se men man ska ju alltid sträva uppåt, säger Boman.

Division III herrar

Infjärden–Notviken 1–4

Målet, Infjärden: Fredrik Setterberg.

Målen, Notviken: Sven Eriksson Sundström, Daniel Öman, Pierré Boman, Jonatan Pantzare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!