Inhopparen räddade supersviten

Robert Lidströms succéinhopp mot serieledaren Dalkurd räddade Piteås långa hemmasvit. Då hyllas mittfältaren av lagkaptenen William Olausson.

William Olausson.

William Olausson.

Foto: Pär Bäckström

Fotboll/Piteå2015-06-21 18:09

Efter en dryg timmes spel såg det ut som att ett individuellt misstag skulle fälla Piteå. Robert Clark som fick vikariera som mittback i matchen mot Dalkurd slog en grov felpassning i utkanten i eget straffområde. Den tog bortalaget vara på då de gjorde 1–2 bara sekunder senare.

Men när fyra minuter återstod av matchen slog Kristoffer Thydell en långboll från mittplanen bort mot Dalkurds straffområde. Där fanns Piteås löpstarke mittfältare Robert Lidström som trots hård bevakning lyckades komma högst upp i en duell och nicka in 2–2-målet. 19-åringen som hade hoppat in drygt tio minuter tidigare.

– Det var helt otroligt. Det är sådana här inhopp som man drömmer om att göra. När man sitter på bänken vill man bara in och göra mål och den här gången blev det ju så, säger Robert Lidström.

– Jag hann inte tänka så mycket. Det såg ut som att han skulle sparka bort bollen men han tvekade så det blev en slumpboll mellan mig, backen och målvakten och jag lyckades komma först på den.

Det blev matchens sista mål vilket betyder att Piteås supersvit där laget inte förlorat på hemmaplan på över 429 dagar lever vidare.

– Jag tänkte faktiskt att jag måste rädda sviten. Den betyder oerhört mycket och den stärker vårt självförtroende på hemmaplan och det ska mycket till om vi ska förlora här.

Piteås William Olausson var en av Piteås bästa spelare i matchen. Mittbacken hann dock bli orolig över att sviten skulle spricka.

–  Jag började fundera lite på det sista tio men vi visar ännu en gång att vi är svårslagna hemma, det får man lov att säga. Det var ett helt annat tempo än i de andra matcher vi spelat men jag tycker vi gör en bra insats över 90 minuter, säger Olausson

Och fortsätter.

– Kul för "Robban" (Lidström) att han får komma in och hänga dit den. Man vet vad man får av honom, löpmeter, han jobbar alltid stenhårt och är oerhört nyttig. Han springer och får skalla in den så det var riktigt skönt, det var han värd.

Närmast väntar ett norrderby mot IFK Luleå.

– Vi har haft tuffa utmanare i Umeå och Dalkurd så det blir en tredje nu på torsdag. Det är en match man sett fram emot sedan vi vann division 2 i fjol så det ska bli riktigt kul.

Tror du sviten överlever den matchen?

– Jajamensan det gör den, jag är inte orolig.

2–2

Piteå IF - Dalkurd

Division 1

Målen, Piteå: Uchenna Ike, Robert Lidström.

Topp 3

3 William Olausson

2 Tetteh Komey

1 Kristoffer Thydell

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!