Grymt slut för Piteå

Piteå kvitterade matchen mot AIK i slutminuten och såg ut att rädda en poäng. Men en forcering i jakten på en seger straffade sig på stopptid.

Tungt. Hilda Carlén upplevde en tungt slut på mötet med AIK.

Tungt. Hilda Carlén upplevde en tungt slut på mötet med AIK.

Foto: Linda Wikstrom

Fotboll/Piteå2014-10-05 17:04

Efter att AIK tagit ledningen tidigt i matchen handlade det mesta om Piteås jakt på en kvittering. I slutet av matchen satsade man framåt och gick över till en trebackslinje och det lönade sig i den 89:e minuten.

Piteåanfallaren Clara Markstedt gick omkull i straffområdet efter en duell med Elin Bragnum och domaren blåste för straff. June Pedersen stegade fram till straffpunkten och placerade in bollen lågt i det högra hörnet.

Norrbottningarna kände segervittring och fortsatte trycka på men i jakten på tre poäng öppnades ytor framåt och trebackslinjen straffade sig. I minut 93 sköt AIK ett skott utifrån där returen hamnade hos Sarah Storck som slog in returen.

– Det känns så klart skit. Inte kul alls, jag vill bara gräva ner mig, säger Hilda Carlén.

Piteåmålvakten var självklart besviken över det sätt som matchen slutade på.

– När vi gör 1– 1 som jag tycker vi är värda att göra så går vi för det och försöker göra 2–1 och då blir det lätt att man slarvar lite i försvaret när man bara vill framåt.

– Vi får inte riktigt press på den som skjuter. Jag lämnar en dålig retur och vi är inte med på den så det är mycket som inte går rätt till där så det är jäkligt tråkigt.

Tycker du att det till och med var en tavla?

– Tavla kan jag inte kalla det. Bollen wobblar och jag lämnar en så bra retur jag kan och nu blev det rakt ut så det tycker jag absolut inte, säger Carlén.

– Om man tänker på skottstatistiken så leder vi den ganska stort och är värda en poäng. Hade vi bara satt våra lägen så hade vi vunnit den här matchen ganska lätt.

Straffskytten June Pedersen ansåg att det var rätt beslut att fortsätta med trebackslinjen och gå framåt efter Piteås sena kvitteringsmål.

– Nu när vi har facit i hand så skulle vi kanske ha gått tillbaka till en fyrbacklinje men samtidigt hade vi jättemånga chanser. Men samtidigt så satsar vi allt på trean och det tycker jag inte är fel. Vi borde ha varit tightare och varit med på returen och kanske inte låtit dem skjuta där, säger Pedersen.

– Vi skrek att vi skulle vara tighta och noggranna men det känns kanske som att vi inte gjorde det och det mest var snack.

Piteå har som målsättning att bli komma före Umeå i tabellen men för att det målet ska uppfyllas så krävs det att man besegrar västerbottningarna nästa helg.

– Vi får försöka jobba oss framåt och vinna mot dem nästa vecka och kanske klättra en placering till, säger Hilda Carlén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!