Formstarkt ISK segrade i derbyt

Infjärdens hysteriska målform håller i sig. Efter att ha krossat Storfors i Piteåderbyt har ISK nu gjort 19 mål på de fyra senaste matcherna.

Andreas Olofsson, Infjärden.

Andreas Olofsson, Infjärden.

Foto: Andreas Walitalo Norrbottens Kur

Fotboll/Piteå2014-09-06 17:50

Efter en trevande inledning på säsongen har Infjärden radat upp storsegrar. Efter att ha tagit fyra raka storsegrar går Piteålaget mot toppen av tabellen.

När Joel Edström nickade in Jonathan Wennstigs hörna i början på andra halvlek mot SAIK dog matchen ut en aning. ISK gjorde sedan ett ryck och vann med hela 5–0.

– Vi är inne i något sorts stim nu där vi gör mycket mål, säger Jonathan Wennstig.

Hur kommer det sig att det lossnat?

– Självförtroende föder självförtroende. Tidigare har vi missat lägena men nu har vi lite flyt istället. Det känns som att vi gör mycket mål och har alltid bud på dubbelt så många.

Segern mot Storfors gör att ISK nu har häng på topplagen i trean. Och Wennstig tror att formen kan hålla i sig.

– Nu har vi kanske inte haft de tuffaste motstånden i de senaste matcherna men under vårsäsongen spelade vi som bäst mot bra motstånd och hade svårt mot sämre. Nu känns det som att vi kan utmana alla lag så det blir en spännande höst.

Storfors kom till spel med de sena nyförvärven från Piteå IF, Hampus Hedquist och Kristoffer Nordlund, som saknades mot Bergnäset senast. Trots det räckte man inte till.

Jonathan Wennstigs ledningsmål i första halvlek blev starten på ett förfall för SAIK som i jakten på en kvittering öppnade upp stora ytor bakåt.

– Jag tycker inte att det var rättvist med tanke på hur vi började matchen. Första kvarten styrde vi spelet och hade chanser. Vi hade en stolpträff och de gjorde mål på kontringen efteråt så det var tungt. Hade vi gjort mål där hade det varit en helt annan match, säger Hampus Hedquist.

Storfors har en bra bit upp till strecket men man har inte gett upp hoppet ännu.

– Det finns en chans att vi kommer upp ovanför strecket och vi ska kriga vidare, säger Hedquist.

5–0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!