Alvik IK:s segervapen: Hörnorna

Underläge mot bottenlaget Storfors. Då vände Alvik på matchen genom att plocka fram sina spetsegenskaper på fasta situationer. Och gjorde två mål efter lika många hörnor.

Strikern. Alviks anfallare Mac Vladimir Grossmann punkterade matchen mot Storfors i slutet av den andra halvleken.

Strikern. Alviks anfallare Mac Vladimir Grossmann punkterade matchen mot Storfors i slutet av den andra halvleken.

Foto: Per Lundström

Fotboll/Luleå2014-05-16 22:41

Efter tio minuters spel fick Storfors en frispark på mittplanen. Fram till bollen klev vänsterbacken Marcus Eriksson och hans långa boll nådde till slut fram till Simon Öberg som på volley sköt in bollen i det vänstra hörnet.

– Vi spelar bra i första halvlek tycker jag. Det var synd att vi inte fick in mer än ett mål, sen tycker jag att vi tappar ordentligt i andra. Vi måste bli rejälare på egna fasta situationer. Det måste vi förbättra. Vid första målet är det dålig markering från vår sida, säger Marcus Eriksson.

Strax innan pausvilan plockade Alvik fram sitt segervapen, hörnorna. I den 45 minuten nickade Andreas Wärja in 1–1 på Leo Österbergs hörna. Direkt efter pausvilan, två minuter in i andra halvlek kom det andra målet. Även det på hörna. Bollen hamnade framför Alviks back Adam Bergström som sköt in 2–1 och fullbordade byalagets vändning.

– Det var skönt att få göra mål. Det var länge sedan. Vi är starka på fasta och har gjort ganska mycket mål på hörnor så det är en av våra styrkor. Spelet kommer förhoppningsvis så småningom. Det är lite sisådär med det just nu, säger Adam Bergström.

I slutet av andra halvlek punkterade Alvikanfallaren Mac Vladimir Grossmann matchen när han med ett mäktigt skott satte dit 3–1.

– Jag hade haft några lägen i matchen innan och borde ha satt dit några till så det var skönt att sista fick sitta i alla fall. Starkt av oss att vända på matchen, säger Grossmann.

3-1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!