Grossmans hattrick räddade Alvik

Det var skyttekungarnas afton när Assi tog emot Alvik. En spelare i båda lagen gjorde tre mål vardera men det blev till slut Mac Grossmann som ordnade tre poäng till byalaget.

Mac Grossman (blå) blev stor matchhjälte mot Assi där Grossman stod för tre mål i matchen. (arkivbild)

Mac Grossman (blå) blev stor matchhjälte mot Assi där Grossman stod för tre mål i matchen. (arkivbild)

Foto: Andreas Walitalo Norrbottens Kur

Fotboll/Kalix2014-06-23 22:35

Redan efter tre minuter tog Alvik ledningen genom Andreas Wärja. Men en dryg halvtimme senare hade Assi vänt på matchen efter att lagets skyttekung Keijo Huusko gjort två mål.

I slutet av den första halvleken började bortalaget Alvik sin vändning då ännu en skyttekung presenterat sig i form av Mac Grossmann. Med en dryg kvart kvar av matchen fullbordade Grossmann sedan sitt hattrick.

– Det kändes skönt. Jag har missat några omgångar på grund av jobb så det var skönt att känna att man var i toppform och komma ut och leverera direkt igen, säger Mac Grossmann.

– Jag petade bollen förbi deras mittback vilket gjorde att jag kom fri med målvakten och la bollen mellan benen på honom. 3–2-målet är ett litet flipperspel i straffområdet. Sen dyker bollen ner framför mina fötter sen drar jag in den i nättaket. Vid 4–2 studsar bollen i ribban och jag drog till på volley och den gick in.

Assis forward Keijo Huusko ville inte vara sämre och gjorde sitt tredje mål i matchens slutminuter men hans mål blev matchen sista och Alvik tog hem trepoängaren.

I Assilägret var man besvikna över resultatet och målen som man släpper in. De menade att två av målen borde ha blivit bortdömda.

– Jag tycker inte att det är rättvist för fem öre. De får två raka mål där i slutet det är offside och det blev spiken i kistan för oss, säger Glenn Edvartsen.

3–4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!