Unbyn vann på hemmaplan mot Munksund-Skuthamn

Det blev en uddamålsseger för Unbyn i matchen mot Munksund-Skuthamn i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll på söndagen.

Unbyns IF vann mot Munksund/Skuthamns SK

Fotboll2022-08-21 18:14

Laget vann med 2-1 (1-1) hemma på Sporn. Marcus Wallin stod för Unbyns avgörande mål efter 54 minuter.

- En match som spelas i blöta förhållanden är svår. Sett över hela matchen är vi det bättre laget och har en räcka fina chanser. Sista 15 får vi slå ifrån oss och Dan Holmgren agerar general i mitten, kommenterade Unbyns tränare Mats Eriksson.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Unbyn tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Erik Wallin.

Munksund-Skuthamn kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Martin Forssell. I 54:e minuten slog Marcus Wallin till, och gav Unbyn ledningen. 2-1-målet blev matchens sista.

Unbyn har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Munksund-Skuthamn har två vinster och tre förluster. Förlusten var Munksund-Skuthamns fjärde uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Unbyn nu ligger på sjunde plats. Munksund-Skuthamn är på sjätte plats.

I nästa omgång har Unbyn Lillpite borta på Lillpite-Brovalla, lördag 27 augusti 13.00. Munksund-Skuthamn spelar hemma mot Ersnäs söndag 28 augusti 16.00.