Uddamålsseger när Munksund-Skuthamn besegrade Arvidsjaur

Det blev uddamålsseger för bortalaget Munksund-Skuthamn i matchen mot Arvidsjaur på Ringelvallens IP.

IFK Arvidsjaur FK förlorade mot Munksund/Skuthamns SK

Fotboll2022-08-10 21:44

Laget vann onsdagens match i division 4 Norrbotten södra herr i fotboll med 3-2 (1-0). Segermålet för Munksund-Skuthamn stod Jonathan Johansson för efter 84 minuter.

Munksund-Skuthamns tränare Jörgen Lundmark om matchen:

- Trots det jämna resultatet så tycker jag ändå att det var vi som var strået vassare totalt sett, även om vi blev lite stressade när de gick upp till 2-2. Jonathan Johansson med tre mål och Martin Forssell med två assists producerade framåt idag och var en starkt bidragande faktor till att vi fick med oss tre poäng hem.

Gästande Munksund-Skuthamn tog en tidig ledning. Jonathan Johansson gjorde målet, redan i elfte minuten.

I den 22:a minuten fick Arvidsjaur Arvid Westerberg utvisad. Det dröjde innan nästa mål kom. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Jonathan Johansson ännu en gång och ökade ledningen för Munksund-Skuthamn.

I 60:e minuten slog Jakob Enoksson till, och reducerade åt Arvidsjaur.

Laget kvitterade till 2-2 bara fyra minuter senare genom Alexander Persson.

Men med sex minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Jonathan Johansson som med målet fullbordade sitt hattrick. 2-3-målet blev matchens sista.

Jonathan Johansson gjorde tre mål för Munksund-Skuthamn.

Arvidsjaur har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Munksund-Skuthamn har tre vinster och två förluster. Det här var Munksund-Skuthamns andra uddamålsseger.

För Munksund-Skuthamn gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Arvidsjaur är på tionde och sista plats.

Onsdag 17 augusti möter Arvidsjaur Älvsbyn borta 19.30 och Munksund-Skuthamn möter Boden City hemma 19.00.