Tung förlust för Milan – utanför CL-plats

Milan saknade återigen Zlatan Ibrahimovic – och förlorade tungt mot Lazio. Med fem Serie A-omgångar kvar att spela är kampen om Champions League-platserna stenhård.

Lazio och tvåmålsskytten Joaquin Correa var numret större än Milan.

Lazio och tvåmålsskytten Joaquin Correa var numret större än Milan.

Foto: Gregorio Borgia/AP/TT

Fotboll2021-04-26 22:40

Milan hade kunnat sitta på andraplatsen i Serie A efter 90 minuter borta mot Lazio. Men två mål av Joaquin Correa och ett av Ciro Immobile gör att verkligheten ser annorlunda.

Milan saknade Zlatan Ibrahimovic som återigen var borta på grund av sin muskelskada. Och utan svensken i anfallet blev det inte heller några mål. Lazio vann med 3–0.

Milan, som har haft en tyngre andra halva på säsongen, befinner sig nu i en något prekär situation i kampen om Champions League-platserna. Laget är femma i Serie A med 66 poäng, vilket betyder en Europa League-plats.

Tabelläget visar dock att det kan svänga snabbt. Formstarka tabelltvåan Atalanta har 68 poäng medan trean Napoli – som besegrade Torino med 2–0 tidigare under kvällen – och fyran Juventus har samma poäng som Milan, men bättre målskillnad.

För Lazios del betydde 3–0-segern att även det italienska huvudstadslaget är inblandad i kampen om CL-platserna. Lazio är sexa och har 61 poäng men en match mindre spelad än konkurrenterna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!