Tre norrbottningar på landslagsläger

Norrbottningarna Hugo Bergman, Ida Sundqvist Westerberg och Ida Bernsten har blivit uttagna till landslagsläger.
Norrbottningarna Hugo Bergman, Ida Sundqvist Westerberg och Ida Bernsten har blivit uttagna till landslagsläger.

Tre talanger från länet har tagits ut till landslagsläger. Det handlar om Hugo Bergman, Ida Sundqvist Westerberg och Ida Bernsten som får prova på att mäta sig med landets bästa i respektive åldersgrupp.

Fotboll 13 november 2019 06:00

Hugo Bergman är fostrad i Alviks IK och är uttagen och befinner sig just nu på landslagsläger för pojkar 17. Lägret pågår mellan 11-14 november på Bosön. Bergman är en av 66 spelare som tagits ut av förbundskaptenen Viktor Eriksson.

Bergman tillhörde Bodens BK:s division 1-trupp under våromgången men valde att flytta tillbaka till Sundsvall under sommaruppehållet. Där studerar han på fotbollsgymnasiet och tillhör GIF Sundsvalls U19-lag.

Ida Sundqvist Westerberg har blivit uttagen till ett landslagsläger på Bosön 21-24 november. Notvikenspelaren, med ett förflutet i Luleås SK, kommer där träna med 43 andra tjejer då hon blivit uttagen av förbundskaptenen för Sveriges flickor 16, Pär Lagerström.

16-åriga Sundqvist Westerberg har spelat 21 matcher för Notvikens IK DFF i division 1 under säsongen 2019.

En annan talang i Notvikens damlag som har blivit uttagen till ett landslagsläger är 15-åriga Ida Bernsten. Hon är uttagen till landslagsläger för flickor 15, också det på Bosön mellan 14-18 november. Anfallaren Bernsten är en av 58 spelare som tagits ut av förbundskaptenen Lotta Hellenberg.

Ida Bernsten är fostrad i Unbyns IF.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa