Talangen vill upprepa succédebuten: "Har ett jätteläge"

Seger och en hållen nolla i debuten. Nu ska Hannes Sveijer upprepa den prestationen när Karlslund kommer på besök. "Jag fick den bästa starten man kunde få", säger talangen.

18-årige Hannes Sveijer höll nollan i seniordebuten.

18-årige Hannes Sveijer höll nollan i seniordebuten.

Foto: Victor Tjärnberg

Fotboll2020-07-10 19:26

Siriuslånet Hannes Sveijer fick en lysande start i sin seniordebut när IFK Luleå bortaslog Karlstad Fotboll förra helgen med 1–0.

18-åringen stod för flera klassräddningar och höll nollan. 

– Jag fick den bästa starten man kunde få, både seger och få hålla nollan. Om det blir så i morgon också så är jag nöjd, säger Hannes Sveijer efter fredagsträningen.

Nu ska bedriften upprepas, mot Karlslunds IF hemma på Nyabvallen.

Örebrolaget ligger på trettonde plats i tabellen, just ovanför IFK Luleå och nedflyttningsstrecket.

– Det ska bli roligt. Vi har ett jätteläge att fortsätta på den inslagna trenden när vi vann senast mot Karlstad. Det ska bli kul att bygga vidare på det, säger 18-åringen. 

Vad blir viktigt för er del?

– Det är hårt jobb som alltid. Karlslund har vi sett på video. Det är ett lag som vill spela boll. Jag kan tänka mig att det blir samma matchbild som mot Karlstad. Det är hårt arbete som alltid. Då ska det nog gå vägen.  

Förra segern mot Karlstad innebar också att IFK Luleå bröt trenden på fem raka förluster, något som har märkts efteråt.

– Direkt när jag kom hit var det bra drag i omklädningsrummet. Man märkte inte att det har varit en tuff start. Det har alltid varit bra stämning sen vi kom upp första gången. Bra fart på träningarna. Däremot märkte man det efteråt. Jävligt skönt att det släppte.

Under veckan har bägge Siriuslånen Hannes Sveijer och Isak Bråholm förlängt sina respektive avtal så de stannar kvar i Luleå fram till uppehållet.

– Det är skönt att ha honom vid sin sida när man är ny i ett lag. Så man kommer in i laget tillsammans med någon och har någon som är i ungefär samma sits, säger 18-åringen.

Nu väntar en rad viktiga matcher för IFK Luleå i division 1 där två av bottenlagen väntar på hemmaplan och Team Thorengruppen i Umeå innan ett kortare sommaruppehåll väntar.

– Så är det ju. Speciellt när vi har en tuff start på säsongen så blir varenda match viktig, varje poäng, passning, avslut och allt vad fotboll ger blir viktig. Det är bara ta det match för match och försöka vinna varje, säger Hannes Sveijer.

Till lördagsmatchen mot Karlslund saknas fortsatt Mamadou Kouyaté, som satt på träningscykel under fredagsträningen.

Matchen sänds på kuriren.nu och nsd.se med avspark 14.00 under lördagseftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!