Succétränaren ska fundera över framtiden

IFK Luleås succétränare Andre Bylund sitter på ett utgående kontrakt och ska nu fundera över sin framtid inför nästa säsong.

IFK Luleås tränare Andre Bylund.

IFK Luleås tränare Andre Bylund.

Foto: Håkan Stridblom

Fotboll2019-10-01 05:00

Luleåtränaren fick i helgen vara med om sitt första avancemang på seniornivå när hans IFK Luleå säkrade seriesegern i division 2 och säkrade en plats i division 1. 

– Sett över hela säsongen har vi hållit den högsta nivån och varit stabila i vårt spel. Redan i januari hade vi en slagkraftig trupp och det var väldigt skönt att kunna jobba med den starten och den här gruppen med de här karaktärerna. Det innefattar även hela ledarstaben som jag tycker har gjort ett fantastiskt jobb, så jag är väldigt nöjd, säger Andre Bylund. 

Han anser inte att truppen skulle behöva förstärkas nämnvärt för att klara av spel i en högre division. 

– Jag tycker att man ska försöka behålla så mycket av truppen som möjligt. Det är inte så att vi behöver värva ett helt nytt lag för att vi kliver upp en nivå. Jag tror att det här laget kan störa många lag i division 1 också, det visade vi till exempel mot Umeå FC när vi slog ut dem i svenska cupen. 

– Vi har en väldigt ung trupp men även en bra mix av erfarna och etablerade spelare på den här nivån, som till och med har rutin från högre nivåer. Många kommer ta steg under nästa år också så det här laget kan absolut vara med och kriga i division 1.

Bylunds kontrakt går ut efter denna säsong och det finns några privata bitar som måste lösas innan det kan bli frågan om en kontraktsförlängning.

– Jag trivs jättebra med hela tränarstaben vi har. Sen är det en förhandling på två fronter, först måste jag ha en dialog hemma med min sambo då jag har en tvååring hemma som tar mycket tid. Pusslet måste gå ihop där men det har gått väldigt bra i år så vi får se. 

– Sen måste jag ha ett samtal med föreningen också för att se om det finns något intresse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!