Storfors vände mot Kalix

Fyra mardrömsminuter såg ut att sänka Storfors AIK när IFK Kalix gästade. Men hemmalaget stod för en stark upphämtning.

Isak Olofsson nickar in 1–2.

Isak Olofsson nickar in 1–2.

Foto: Emil Larsson/Piteå-Tidningen

Fotboll2018-06-03 12:21

I den första halvleken så var det Storfors AIK som hade mest boll och förde spelet – men det blev ingen utdelning.

Inledningen av den andra halvleken påminde om hur det såg ut i den första halvleken. Men då kom en riktig kalldusch för hemmalaget, som fick en straff emot sig i den 58:e minuten. Kalix Jacob Josefsson gjorde inget misstag, utan rullade in 0–1 sidan om Storfors målvakt Ludvig Boman.

Och bara fyra minuter var det dags för ännu ett tungt bakslag, när Robin Parviainen Saxerud gjorde 0–2 på ett distansskott till vänster.

Men bara tre minuter efter Kalix 0–2-mål fick Storfors en hörna och forwarden Isak Olofsson kunde nicka in 1–2 med en kraftfull nick. Och med bara fem minuter kvar lyckades Storfors kvittera till 2–2 genom David Norell som fick en fin djupledspassning av Linus Isaksson.

Storfors jagade också ett segermål – och chansen skulle komma. Hampus Hedquist serverade 1–2-målskytten Isak Olofsson, men skottet täcktes undan av Kalixförsvaret och matchen slutade 2–2.

– Vi kan ju faktiskt vinna matchen. Det kändes som att vi var det bättre laget, säger Isak Olofsson.

Vad säger du om ditt reduceringsmål?

– Jag har ju börjat lite trögt. Jag har skapat chanserna men de har inte riktigt gått in. Vi har pratat om att jag ska komma på första stolpen. Det är en bra slagen hörna av "Hampe" (Hampus Hedquist) och då får jag den i bakhuvudet/ryggen och så går den in.

Det kändes sedan som att ni var på gång efter ditt mål och kvitteringen.

– Jo, vi hade momentum då genom målen såklart. Sedan fick jag en bra chans i slutet men tyvärr så täcktes den på mållinjen. Det var synd.

Storfors AIK–IFK Kalix 2–2

Målen, Storfors: Isak Olofsson, David Norell.

Målen, Kalix: Jacob Josefsson, Robin Parviainen Saxerud.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om