Stark andra halvlek räckte för Lira

Första halvlek var mållös i matchen mellan Gammelgården och gästande Lira på Nyborgsvallen på onsdagen.

Gammelgårdens IF förlorade mot Lira BK

Fotboll2022-08-31 22:07

I andra halvlek var det dock Lira som var starkare och vann till slut med 3-2 i division 2 norra Norrland nord dam.

Liras tränare Andreas Sundvall tyckte så här om matchen:

- Jag tycker att vi är det spelmässigt bättre laget och i andra halvlek får vi utdelning på våra snabba omställningar.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 63:e minuten innan Hanna Strandljung Lindgren gav Lira ledningen.

I 67:e minuten nätade Nora Tjärnström, och kvitterade för Gammelgården.

Lira tog ledningen bara fem minuter senare genom Juliana Marjai.

1-3-målet kom med två minuter kvar att spela, när Ella Jensen gjorde mål.

Reduceringen till 2-3 för Gammelgården kom direkt därefter när Lina Olofsson i 90:e minuten gjorde mål. Men mer än så orkade Gammelgården inte med.

Gammelgården har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Lira har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Liras nya tabellposition är sjunde plats, medan Gammelgården är på nionde plats.

Gammelgården tar sig an Öjebyn i nästa match borta söndag 4 september 15.00. Lira möter Burträsk hemma lördag 3 september 16.00.