Sportchefen nedringd av agenter: "Helt galet"

IFK Luleå säkrade avancemanget till division 1 i söndags. Sedan dess har agenter från hela världen ringt till Per Jensen och erbjudit spelare till IFK Luleå.

Per Jensen, sportchef i IFK Luleå.

Per Jensen, sportchef i IFK Luleå.

Foto: Pär Bäckström/Frilans

Fotboll2019-10-02 06:00

IFK Luleå vann mot Piteå i söndags och säkrade spel i nästa års division 1. Trots att två omgångar återstår av division 2 är IFK Luleås försprång ointagligt.

Per Jensen, sportchefen i IFK Luleå, har därmed utfört sitt uppdrag att föra IFK Luleå tillbaka till den högre serien. Men någon rast och ro för Jensen, det blev det inte. Tvärtom.

– Direkt började det ringa agenter och det mejlades och det ena med det andra. Det finns ingenting som är konkret eller aktuellt nu, säger Jensen.

Jensen menar att de allra flesta fallen av samtal inte är att ta på största allvar.

Kan du ge några exempel på hur samtalen går?

– Tidigare i dag ringde en agent och ville sälja på mig spelare från Mali och Benin i Afrika. Det som är intressant är att alla spelare har landslagsmeriter och alla vill upp till Norrbotten, skrockar Jensen.

Jensen fortsätter:

– Alldeles nyss ringde en agent om att en 26-årig högerback från brasilianska storlaget Corinthians vill komma hit, säger Jensen.

Efter samtalet skickade agenten ett videoklipp på den brasilianska högerbacken.

– Han är ju alltså högerback och på klippet de skickade gjorde han tio mål. Det känns ju rätt ointressant när han är back, berättar Jensen.

Så det blir ingen "videobrasse"?

– Det blir ingen "videobrasse" som försvarsgeneral, det blir det inte, säger Jensen.

Jensen fortsätter att berättar om fler agentsamtal, där IFK Luleå erbjuds spelare från bland annat Nigeria, Sydkorea och Mexico.

– Det är helt galet, det finns så mycket spelare, säger Jensen.   

Sporten har tidigare berättat om att Per Jensen, sportchefen i IFK Luleå, kommer att lämna sin roll efter den här säsongen. Men han kommer att finnas kvar i sin roll till årsskiftet.

– Det är en konstig känsla. Man sprang in på planen och jublade med spelarna men bara några minuter senare så började jag tänka på nästa år, förklarar Jensen.

Men då kommer ju inte du vara med?

– Jag kommer att ställa upp till den dagen då klubben presenterar en ersättare till mig. Nu är klubben i ett läge där man behöver hitta någon som kan lägga ner mer tid än vad jag kan, säger Jensen. 

Per Jensen, sportchefen i IFK Luleå, agerade supporter i söndagens match mot Piteå när IFK Luleå säkrade avancemanget till division 1.
Per Jensen, sportchefen i IFK Luleå, agerade supporter i söndagens match mot Piteå när IFK Luleå säkrade avancemanget till division 1.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!