Skyttekungen vill uppåt: "Ett bra steg"

Jesper Jacobsson slutade på en andraplats i skytteligan och var en starkt bidragande orsak till att Notviken säkrade en kvalplats till division 2. Nu siktar anfallaren på spel i en högre division.

Notvikens Jesper Jacobsson slutade på en andraplats i den totala skytteligan i division 3. Nu vill han testa på spel i en högre division.

Notvikens Jesper Jacobsson slutade på en andraplats i den totala skytteligan i division 3. Nu vill han testa på spel i en högre division.

Foto: Pär Bäckström

Fotboll2019-10-03 10:56

När två omgångar återstod av division 3-serien säkrade Notviken en andraplats bakom Morön. Något som innebär att laget även säkrat en kvalplats till division 2.

 Kvalet inleds med dubbelmöten mot Frösö IF nu i helgen. Skulle Notviken ta sig vidare får Luleålaget möta det tolfteplacerade laget i division 2-norra. I nuläget slåss Sandviks IK om den platsen med Täfteå och Kramfors.

– Vi hade som målsättning att vi skulle vara med hela vägen och vara med och slåss om att ta oss upp. Visst är det tråkigt att Morön avgjorde serien innan sista matchen men säsongen är ju långt ifrån slut ännu. Nu har vi chansen att göra det på det här sättet istället. Det blir en rolig utmaning, säger Jesper Jacobsson. 

24-åringen har varit en starkt bidragande orsak till att Notviken säkrade kvalplatsen. Jacobsson har nämligen gjort 16 mål och slutade därmed på andraplats i skytteligan bakom Robertsfors Radoslaw Erlich på 19 fullträffar. 

– Klart att jag är nöjd med säsongen så här långt och att jag kunnat bidra med poäng. Det var inget jag räknade med inför säsongen att det skulle bli så många mål.

En klar förbättring av Jacobssons personliga målrekord i trean som tidigare var på tio mål säsongen 2017. 

– Nu har jag spelat forward varje match den här säsongen. Tidigare har jag flyttat runt ganska mycket och spelat på mittfältet också så det är en trygghet att få spela på samma position och få förtroende där. Spelar man forward får man försöka bidra med några mål och nu när man byggt upp lite rutin i trean så vågar jag ta för mig lite mer. 

– Även om jag föredrar att passa framför att skjuta, säger han och skrattar. 

Under säsongen har anfallaren fått chansen att miljöträna med IFK Luleå som nyligen säkrade uppflyttning till division 1. En klubb han fortfarande för en dialog med inför kommande säsong och Jacobsson vill testa vingarna i en högre division.
– Det är alltid kul att få komma dit och känna på deras tempo. Det är nyttigt. 

– Man vill alltid spela så högt upp som möjligt men det ska ju passa med allt annat också. Det hade givetvis varit kul att få prova på och förhoppningsvis har vi chansen att spela i division 2 nästa år. Det hade också varit ett bra steg att ta, både för mig och Notviken så vi får se vad som händer.

Har du någon dialog med IFK?

– Nog, har vi haft lite kontakt. Vi får sätta oss ner och se vad som händer efter säsongen. Nu ligger fokus på kvalet. 

Fotnot: Norrbottens Media tv-sänder matchen Notviken-Frösö IF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!