Skyttekungen har fått förslag från IFK Luleå

Friska Viljors anfallare Herman Johansson är ett jagat byte. Men huvudpersonen själv sitter lugn i båten och överväger noga hur hans fotbollsframtid ska se ut.

Herman Johansson, här i kamp med Piteås James Burgin.

Herman Johansson, här i kamp med Piteås James Burgin.

Foto: Gunnar Westergren

Fotboll2019-12-06 13:44

Sporten har tidigare berättat om IFK Luleås intresse av Herman Johansson som skottade in 21 mål i division 2 Norrland. I slutet av oktober var Johansson på plats i Luleå och träffade IFK Luleå.

Därefter har Herman Johansson varit nere i Växjö och provtränat med superettan-klubben Östers IF under förra veckan.

Redan där har vi tre alternativ till framtida klubbar för Johansson, för Friska Viljor är också intresserade att behålla sin spjutspets.

Men sedan finns det ytterligare alternativ.

– Det är ett par klubbar till och eftersom det nu är ett antal olika klubbar så är det svårt att väga allt mot varandra vad som är det bästa alternativet, säger Herman Johansson.

Vilka andra klubbar är det frågan om?

– Jag känner att jag inte behöver gå ut med de andra klubbarnas namn utan det sparar jag för mig själv, säger Johansson.

Hur länge kommer du vänta innan du tar beslut?

– Jag har inte bråttom. Det ska bli rätt och om det tar en månad till så tar det en månad och tar det en vecka så är det så.

 Är IFK Luleå fortfarande ett hett alternativ?

– Ja, vi har fortfarande kontakt varje vecka. Hade det varit ointressant så hade vi inte fortsatt ha kontakt, säger Johansson. 

Under fredagen blev det klart att Vladimir Lazaraev fortsätter som assisterande tränare i IFK Luleå över två år framöver. Dessutom kommer Robert Abrahamsson fortsätta i sin roll som fystränare för kamratgänget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!