Bergnäset får fira sommaren i serieledning

Bottenlaget Frösö IF blev inget mardrömsmotstånd för topplaget Bergnäset i herrarnas division II. 3–1-segern betyder att Baik får fira sommaren i serieledning. "Vi är bra nog för att hänga kvar där", säger Max Wårell, en av hemmalagets målskyttar.

Max Wårell gjorde det viktiga 1-0-målet mot Frösö IF inför ögonen på tränaren Erik Torstensson.

Max Wårell gjorde det viktiga 1-0-målet mot Frösö IF inför ögonen på tränaren Erik Torstensson.

Foto: Ludvig Wästfelt

Fotboll2024-06-29 17:57

Efter rysaren i bortamötet med Frösö IF, som vändes från 1–3 till 5–3 i slutskedet av matchen, så startade hemmaspelarna bestämt och tog en tidigt 2–0-ledning efter mål av Max Wårell och Johan Johansson. Det skapades därefter läge på läge och halvtidsledningen borde varit ett par mål större.

– Vi borde absolut haft ett par mål till i första, minst. Första halvlek är ändå skapligt bra. I den andra blev det sämre. Vet inte varför men det var svårspelat på naturgräset och i den hårda vinden. De jobbade hårt och chansade.

Nåväl, det ordnade liret var väl inte direkt legio, mer ett undantag, den här eftermiddagen. Framför allt i den andra halvleken. Frösö IF samlade ihop sig till en forcering för att, om möjligt, vända matchen och fick även den viktiga reduceringen till 1–2 med halvtimmen kvar på matchuret. Någon onödigt, kan tyckas, efter hemmalagets dominans under den första rundan.

– Att vi blev pressade i andra kommer sig av vårt helt obefintliga spel av forwards. Jag skulle säga att de var lata och bekväma. Det gav Frösö chans att trycka upp långa bollar som gav försvaret ett tufft jobb. Vi redde ut det men andra halvlek är riktigt dålig, menade Baik-tränaren Erik Torstensson.

Andra halvlek blev inte bara sämre från hemmalaget. Det blev lite grinigare, efterslängarna fler och tränare Torstensson bytte in Miguel Hansson och Kalle Åberg för att spetsa till den, som han uttryckte det, obefintliga forwardsinsatsen.

Om det blev bättre? Tja? Men det avgörande målet kom dock efter det att Baik jobbat fast bollen på offensiv planhalva, fått till en upprullning vid straffområdet och ett direktinlägg mot bortre. Där mötte Åke Tornberg Islam Burmans inspel perfekt och nicken ställde Frösös målvakt.

Ett klassmål hela vägen som visade Baik:s bästa sida.

Seger och serieledning över sommaren. Tränare Torstensson var dock samlad i stunden.

– Jag är glad att vi kunde vinna, så är det. Men ok, vi har visat att vi är starka och svårslagna. Med en av våra viktigaste spelare, Sebastian Vigerbäck, borta för skada en längre period och vi presterar och vinner. Det är trots allt ett styrkebesked.

Vigerbäck har ett uttänjt ledband i knät men Torstensson tror på spel efter uppehållet för mittfältaren.     

Matchfakta

Bergnäsets AIK–Frösö IF 3–1 (2–0)
Målen, Baik: Max Wårell, Johan Johansson, Åke Tornberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!