Seger för Norrsken på bortaplan mot Malmberget

Norrsken vann mötet med Malmberget borta med 7-4 (4-1) på lördagen i division 3 Norrbotten dam i fotboll.

Malmbergets AIF förlorade mot FC Norrsken

Fotboll2023-09-02 15:31

Norrskens tränare Anders Juntti tyckte så här om matchen:

- Vi gör en bra match, i första halvlek leder vi med 4-1 och bud på fler. Direkt i andra halvlek avslutar Natalie Lidström ett skott i krysset efter att först haft show på kanten. Men sedan har vi en dålig kvart då deras giftiga anfallare gör 3 mål. Vi får stopp på deras anfallare och Natalie Lidström kan göra ytterligare två mål och säkra tre poäng. Pigga anfallare idag, Lovisa Melander, Frida Nyman och Natalie Lidström.

Norrsken tog en tidig ledning. Kajsa Jacobsen slog till, redan i tionde minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Elina Peters, i 15:e minuten.

Malmberget reducerade till 1-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Lina Askebrand.

Norrsken gjorde 1-3 i 34:e minuten, genom Lovisa Melander.

Bara fyra minuter senare var det Lovisa Melander som såg till att Norrsken ökade ledningen på nytt, till 1-4. Direkt efter pausen gjorde Natalie Lidström mål och ökade Norrskens ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Linda Wänelöf och reducerade åt Malmberget.

I 64:e minuten reducerade Malmberget på nytt genom Linda Wänelöf.

Malmberget reducerade igen i 66:e minuten genom Lina Askebrand.

Först med sex minuter kvar att spela ökade Norrsken ledningen genom Natalie Lidström.

4-7-målet kom på stopptid, när Natalie Lidström slog till och gjorde mål som med målet fullbordade sitt hattrick. Det fastställde slutresultatet till 4-7.

Natalie Lidström gjorde tre mål för Norrsken.

Malmberget har två oavgjorda och tre förluster och 11-28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Norrsken har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 14-17 i målskillnad.

Norrsken ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Malmberget är på tionde och sista plats.

Nästa motstånd för Malmberget är FC 69 Nord. Lagen möts söndag 3 september 13.00 på Malmbergets IP. Norrsken tar sig an Sunderby hemma lördag 9 september 13.00.