Positivt besked för Ilestedt – ingen fraktur

Amanda Ilestedt, 30, tvingades kliva av med en fotskada i träningslandskampen mot Kina. Nu kommer ett positivt besked: Det rör sig inte om någon fraktur. "Vi hoppas så klart få se Amanda tillbaka på planen så fort som möjligt", säger landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Sveriges Amanda Ilestedt. Arkivbild.

Sveriges Amanda Ilestedt. Arkivbild.

Foto: Jon Super/AP/TT

Fotboll2023-02-17 10:51

Ilestedt landade fel i slutskedet av torsdagens träningslandskamp mot Kina efter att ha landat fel i samband med en nickduell. Paris Saint-Germains svenska backstjärna fick sedan hjälp med att ta sig av planen.

30-åringen har nu undersökts och damlandslaget meddelar att det inte rör sig om en fraktur i foten.

"Vår uppföljning efter matchen klargjorde att Amanda inte drabbats av en fraktur i foten. Nu kommer Amanda resa hem och följas upp ytterligare i sitt klubblag för att skapa en ännu tydligare bild av skadan och därefter påbörja rehabiliteringen. Vi hoppas så klart få se Amanda tillbaka på planen så fort som möjligt", säger Ebrahimi i en kommentar på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Sverige besegrade Kina med 4–1 efter en smakstart: 2–0 efter tre minuters spel och 3–0 när klockan stod på 14 spelade minuter.

Matchen mot Kina spelades i Marbella, damlandslagets första landskamp för året. Den 21 februari avslutas februarisamlingen med en bortamatch mot Tyskland i Duisburg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!