Nyförvärvets löfte: Ska göra tio mål för IFK

Sylvester Simba är i Luleå för att öka sin målproduktion. "Jag har lovat att jag ska göra åtta till tio mål", säger lånet från Utrecht.

Sylvester Simba tror på en fin målskörd den här säsongen.

Sylvester Simba tror på en fin målskörd den här säsongen.

Foto: Herman Öberg

Fotboll2020-05-08 06:30

Simba har tränat med Luleå i en dryg månad nu. Yttern från Ghana som gjorde en kortare sejour i Bodens BK förra säsongen tror att hans nya lag har en större chans att lyckas i division 1.

– Kvaliteten här är hög, högre än i Boden. Stämningen mellan spelarna är bra och motiverande och det är en större ledarstab här som motiverar oss och utvecklar oss varje träning. Har jag något problem så har jag inga problem att dela det med tränarna här som verkligen bryr sig om sina spelare, säger IFK Luleås nya spelare.

Något tränarstaben har jobbat på med Sylvester Simba är hans defensiva förmågor.

– Jag jobbar med mina defensiva egenskaper, för jag har legat efter där. Men sedan jag kom till Luleå tycker jag själv att jag redan har utvecklats på det och jag jobbar hårt för att fortsätta den utvecklingen. För i svensk fotboll är det väldigt viktigt att en ytter även kan jobba hem och ge försvaret understöd. Då är det viktigt att jag visar att jag kan det också.

undefined
Sylvester Simba

Men det är i det offensiva spelet 18-åringen ska glänsa. Om det så är från kanten eller i mitten så ska Sylvester Simba göra mål.

– Jag ber bara att jag inte ska få någon skada och att jag kan slå mig in i det här laget. I Boden hann jag inte spela så många matcher (fem från start och sju inhopp), men gjorde ändå tre mål. Får jag en hel säsong här så tror jag att jag kan nå mina mål och stå för upp till tio mål i alla fall.

undefined
IFK Luleå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!