Nyckelspelaren klev av skadad: "Osäkert just nu"

Patrik Pettersen satte sig ned på planen och bad om att få bli utbytt. Nu är spelaren osäker inför IFK Luleås nästa match.

Patrik Pettersen är osäker på sin baksida efter att ha klivit av matchen mot Örebro Syrianska.

Patrik Pettersen är osäker på sin baksida efter att ha klivit av matchen mot Örebro Syrianska.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-09-24 19:20

Det var i onsdagens match mot Örebro Syrianska som Patrik Pettersen helt plötsligt satte sig ned på mittplanen.

– Jag tog en maxlöpning i en omställning och då högg det till. Jag kände direkt att det inte var någon idé att chansa vidare, för om baksidan går helt och hållet så missar man kanske sju veckor och det blir många matcher.

Han tror alltså inte att det blev en bristning, utan mer en förvarning.

– Baksidan hade lika gärna kunnat gå där. Jag hade nog tur att det drog till litegrann, det var som att kroppen varnade mig att jag måste lugna ner mig, säger Patrik Pettersen som vet det mesta om hur det är att få en bristning i bakre lårmuskeln.

– Jag har dragit den två gånger på vänster ben och en gång på höger inom loppet av tre år ungefär. Så jag vet ju hur känslan är när det börjar dra i benet. Och så har jag väl blivit lite smartare på gamla dagar. För fem år sedan hade jag inte klivit av, utan bara spelat på, säger 29-åringen.

Det här är en skadekänning som Pettersen hade redan för några veckor sedan när IFK Luleå mötte Sandviken.

– Jag klev av med känning i baksidan då också, men jag har inte haft några problem sedan dess. Det var ungefär samma sak som hände nu igen, fast lite värre.

Behöver du vila?

– Förra gången fick jag utrymme att träna och rehaba. Nu är det tätt matchande, så det blir svårare den här gången. Vi får nog fatta beslut på matchdagen om jag ska spela.

IFK Luleå spelar borta mot Haninge på söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!