Ny tränare i Lira BK – hämtas från Hammarby

Lira BK gör en satsning och heltidsanställer Ironia Condori i föreningen. Hennes roll kommer att vara fotbollskoordinator samt vara huvudtränare för dam och juniorverksamhet.

Fotboll 5 november 2019 09:19

Ironia Condori kommer närmast från Hammarbys akademiverksamhet där hon fungerat som tränare för Hammarbys flickor födda 04. Samtidigt har hon haft tränaruppdrag i Reymersholms IK:s ungdomsverksamhet på tjejsidan.
 

Det var i samband med Dana Cup i Danmark i somras som 45-åriga Ironia Condori fick kontakt med ledare från Lira BK:s flickor 03. Efter de inledande samtalet har det ena lett till det andra och nu står det klart att hon kliver in på en heltidstjänst i Lira BK.

– I min värld är det en väldigt häftig utmaning, det är verkligen spännande och något jag ser fram emot, säger Ironia Condori.

Tjänsten är alltså en kombination där hon kommer fungera som fotbollskoordinator i hela föreningen, huvudtränare för damlaget i division 2 samt ett ansvar för juniorverksamheten på tjejsidan. Dessutom kommer hon fungera som stöd till ledare för övriga ungdomslag i Lira BK.

 – Vi vill bygga en brygga mellan övergången från junior till A-laget så att det blir en röd tråd i hela verksamheten, det handlar om hur spelarutbildningsplanen ska se ut och att den följer ett visst mönster, säger Condori.

 Condori berättar att hon själv har gått utbildningarna UEFA B och UEFA Elite youth A.

Nu bryter hon upp livet i Stockholm och flyttar norröver för att jobba med fotboll på heltid.

– Det är det steget som jag vill ta och få jobba med det på heltid är ju såklart roligt. Det blir ju på en helt annan nivå, säger Ironia Condori.

Condori tar över huvudtränarsysslan i Lira BK från Ulf Heikki.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa